Hva med en MC-tur i Spania i vinter?

Caroline Olsen, Ole-Andreas Isdahl, Aleksander Perez, Thor Liverød og Terje Bredal fotografert under testturen tidligere i år.

I skrivende stund er Terje Bredal i Spania for å ta i mot de første deltakerne til den første turen på sydligere breddegrader arrangert av MC Touring Norway.

Caroline Olsen fant en sider smurf lags veien.

– Vi har åtte motorsykler stående i Spania og vi vil arrangere fire turer her nede denne vinteren. Vi har utgangspunkt i Fuengirola, ikke langt unna Malaga. Turene er for alle og vi kjører både på asfalt og grusveier, forteller daglig leder i MC Touring Norway Terje Bredal. Etter å ha drevet Speed MC i Sandefjord i 13 år bestemte Terje seg i 2019 for å starte opp med motorsykkelturer for grupper i Norge, men for å få bedre utnyttelse av motorsyklene som selskapet eier, har han fraktet de til Spania i vinter slik at du og jeg kan pakke kofferten og reise til varmere strøk for å kjøre motorsykkel når snøen ligger her hjemme.

Les flere turartikler her

Har testkjørt løypene

Terje var tidligere i høst nede og kjørte opp løypene og om ikke lenge er de første deltakerne på plass. For å finne de fine veiene i Spania samarbeider MC Touring Norway med Aleksander Perez og Perez MC Tours som er lokalkjent i området. Aleksander Perez er nordmann, men bor i Spania under vinterhalvåret. Han har et brennende engasjement for MC-kjøring, og et ønske om å skape fantastiske kjøreopplevelser i flott spansk natur. Aleksander sitter med solid erfaring etter flere sesonger med Perez MC-Tours. To av turene som arrangeres av MC Touring Norway denne vinteren er allerede fullbooket, men Terje har tro på at han greier å fylle opp de to siste også. Den første turen starter 2. desember, den neste 24. januar. Når vi går inn i et nytt år reiser Terje ned igjen for å ta i mot nye deltakere 10. februar, og den siste turen går av stabelen 21. mars. Passer ingen av disse datoene har Perez MC-Tours flere altarnativer som trolig kan friste.

Varierte veier

– Turene inneholder tre fulle og varierte kjøredager på de beste MC-veiene i Andalucia. Her kjører vi en god blanding av lange raske svinger, små snirklete mindre veier og fjellpass som tar oss frem til severdigheter med flott utsikt. Vi har en god variasjon av asfalt og grus hele dagen, 60 prosent asfalt og 40 på grus, forteller Bredal. Han forteller også at dersom du synes tre dager er for lite på motorsykkelsetet er det mulig å leie syklene og kjøre videre på egen hånd. Motorsyklene Terje har stasjonert i Spania er av typen BMW 1250 GS/GSA og en GS 850. En av syklene er også senket for de som ikke rager aller høyest over bakken.

Bor standsmessig

Under oppholdet bor deltakerne på det samme hotellet gjennom hele oppholdet og MC Touring Norway sørger for at du kommer deg trygt til og fra flyplassen. Det eneste du trenger å gjøre er å bestille flybilletter og pakke kjøreutstyret før du setter deg på flyet.

– Vi bor på et fire stjernes hotell hvor velkomstmiddag og frokoster er inkludert i prisen. Når vi omsider er klare for å begynne å kjøre starter vi med å gjennomgå det tekniske med motorsyklene slik at alle er trygge på den motorsykkelen de skal kjøre. Den første kjøredagen foregår på asfalterte veier. De påløpende dagene foregår på asfalt og grus, men hvis du absolutt ikke vil kjøre grus finnes det alternative løsninger. Vi tilpasser tempoet til gruppa og vi gjør det vi kan for å gi en feel good-opplevelse for alle. Vi har en sweeper helt bakerst som sørger for at alle er med til enhver tid og vi vil sørge for å passe på at alle har det bra. Vi ønsker at de som er med oss på tur også skal ha tid til å nyte de vakre omgivelsene her nede. Vi har også testet spisestedene vi besøker og kan love at de som blir med vil kunne ta del i noen spennende matopplevelser, avslutter Bredal uten å avsløre for mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *