Vaske uten å gni – er det mulig?

Vi har testet vaskeprodukter fra Muc-off

De fleste av oss trives dårlig med å kjøre rundt på en møkkete motorsykkel og vi bruker mye tid på å vaske våre kjære leketøy. Det skal bare en liten regnskur til så er sykkelen møkkete, og da er det fram med svamp, vaskebøtte og høytrykkspyler.

Isaks MT 125 var ikke så veldig skitten, men hadde fått seg et par lengre turer i regnvær. Her sprayer Isak på avfetting før Yamaha-en får en runde med høyttrykkspyleren.

Mange med meg er sikkert ikke fornøyd med å bare gi sykkelen en runde med spyleren. Da blir det etter min mening ikke rent. Jeg har prøvd en rekke vaskemidler som er ment til å spraye på for så å renspyle, men synes alltid det blir best resultat etter en runde med svampen.

Tekst og foto: Rolf W. Marthinsen

Jeg har lenge vært nysgjerrig på produktene til Muc-Off og tenkte at nå er det på tide å teste om dette fungerer. Begge mine sykler sto rene og pene i garasjen da testen skulle utføres, men junior sin MT 125 blir brukt i all slags vær og denne trengte en vask. Derfor fikk jeg hjelp av sønnen min Isak med å vaske hans sykkel med disse produktene. På den måten ble det også enklere for meg å ta bilder.

Det skal sies at Isak er flink til å vaske motorsykkelen sin regelmessig og den var ikke gjengrodd av skit da vi begynte. Den hadde fått et par turer i regnvær og den var definitivt ikke ren. Kjedet var også oljete og skittent før vi begynte.

Å vaske kjedet var en enkel prosess og her kan du se resultatet.

Avfetting

Vi tok for oss kjedet først. Med produktet Drive Train Cleaner sprayet vi kjedet og lot det stå litt før vil børstet med kjedebørsten som vi fikk med i vaskekittet. Deretter ga vi motor, hjul osv. en runde med avfetting (Motorcycle Degreaser). Etter disse produktene hadde fått stått og virket litt fikk MT-en første runde med høytrykkspyleren. Vi begge ble spesielt overrasket hvor rent kjedet ble. Tidligere har jeg brukt VD40 og en gammel klut på kjedet, men dette var mye enklere.

Hovedrengjøringen

Før neste steg er jeg veldig spent. – Er dette produktet like godt som de lover? Det følger en svamp med i kittet, men tanken er å la svampen ligge og bare spraye på Muc-Off– la det virke– for så å renspyle sykkelen. Hvilket jeg er litt skeptisk til. I bruksanvisningen står det at man bør/kan bruke en svamp eller børste i denne prosessen på utsatte steder, men siden sykkelen ikke er veldig møkkete sprayer vi bare på og lar tiden ta seg av resten. Vi lot motosykkelen stå i fire minutter før vi igjen startet høyttrykkspyaleren. Etter en runde med spyling ser den sorte Yamaha-en veldig ren ut. Den får en runde med pusseskinnet for å hindre tørkeflekker, for så å tørke litt til i skyggen. Jeg går over en del utsatte flater med hånden, men jaggu er motorsykkelen helt ren. Hittil er jeg imponert.

Isak med sin nyvaskede MT 125.

Beskyttelse

For sikkerhets skyld bruker vi litt trykkluft og blåser kjedet rent for fuktighet før vi sprayer på MU-94 for å gi kjedet smøring. På motordeler og utsatte steder sprayet vi også på Motorcycle Protectant for at søle og skit ikke skal feste seg så lett. Etter vi hadde gjort dette tok vi en ren klut og tørket av overskytende beskyttelse. Siden Isak og jeg har motorsykler med matt lakkoverflate fikk vi ikke polert syklene denne gang. I vaskekittet vi fikk var det polish til blanke sykler, og det anbefales å bruke en annen polish til matte overflater. Vi lot derfor være.

Dommen

For å være helt ærlig var jeg litt skeptisk til at det skulle være nok å spraye på og spyle av. Jeg har prøvd liknende produkter tidligere og vært middels fornøyd. Muc-Off ser ut til å ha funnet kjemiske blandinger som faktisk fungerer. Isak sin motorsykkel ble gullende ren og poden utbrøt; – Jeg tror ikke den var vært så ren siden den var ny. En annen ting som er verdt å nevne er at vaskeproduktene også lukter godt. Jeg tror nok ikke at man slipper helt unna å gni når motorsykkelen er veldig skitten som for eksempel etter en ferietur, men produktene såpass gode at jeg ble overrasket. Jeg ser at det sparer meg for litt arbeid når jeg skal holde mine to sykler rene. Junior får greie seg selv, men nå har vi jo produktene i hus.

Borsett fra at gjengene til påfyllingen på den rosa flasken er litt underlig er jeg faktisk imponert alle produktene vi brukte i denne testen, og over hvor ren MT-en ble uten å bruke svamp. Produktene vi har brukt i denne testen vil jeg anbefale på det varmeste hvis du er som meg. Liker å kjøre rundt på en ren motorsykkel.

Dette er produktene vi brukte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *