Test – Klim Badlands Pro

Foto: Jon Klasbu

Etter erfaring fra to sesonger med Klim Badlands Pro la jeg igjen regntøyet hjemme da jeg tok turen til Nordkapp tidligere i år. En avgjørelse jeg ikke angrer på.

Tekst: Rolf W. Marthinsen, Foto :Jon Klasbu

Gjennom et langt motorsykkelliv har jeg hatt mange kjøredresser. Ikke alle har vært like gode når drittværet virkelig kommer, og jeg har helt fram til i fjor gjerne hatt med meg ekstra regntøy på lengre turer for sikkerhets skyld. De to siste årene har jeg kjørt med to versjoner adventure-dressen Klim Badlands Pro som er en kraftig allværsdress og som skal tåle alle kjøreforhold. Denne har jeg fått testet i all slags vær og er pottetett selv om slusene fra over åpnes helt.

Fokus på sikkerhet

Klim går ikke på bekostning av sikkerhet når de lager kjøreutstyr og Badlands Pro bærer selvsagt preg av det. Når du kjøper dressen kommer den med CE 2 godkjent beskyttelse på alle utsatte steder. Jakken har en solid ryggskinne, beskyttere for knær og albuer. I tillegg har jakken brystbeskyttelse som sørger for at ribbenene ikke ryker ved første møte med bakken. På utsatte steder er også dressen utstyrt med forsterkninger i materialet 500D Karbonite som skal sørge for at dressen ikke revner eller slites hull i om du seiler bortover asfalten, eller ned steinrøysa.

For at ryggskinnen alltid skal holde seg på plass har Klim utstyrt denne jakken med et innvendig bredt belte som festes rundt magen med borrelås. Man må ikke benytte dette, men det kjennes veldig behagelig å ha på beltet under kjøring. Beltet støtter litt i rygg og mageregionen ved langkjøring.

100 prosent vanntett

To på rad har jeg kjørt opp til Nordkapp. I 2020 testet jeg en annen dress og angret på at jeg ikke brukte min egen Badlands Pro. Selv om det ikke regnet mye på den turen ble det svært kaldt da jeg nærmet meg Nordkapp. Slik var det i år også, men hadde definitivt en bedre dress og jeg frøs ikke denne gang.

Klim Badland Pro er utstyrt med tre lags GoreTex beskyttelse og jeg kan bekrefte at disse dressene er dønn vanntette selv med 30 mil i skikkelig drittvær. Etter jeg gitt til anskaffelse av denne dressen har regntøyet blitt liggende i garasjen, hvilket er utrolig deilig med tanke på bagasjeplass.

Ikke noe lettvekter

Badlands Pro er dressen Klim mener skal tåle de alle tøffeste påkjenningene. Medaljens bakside er at dressen er stor og tung, men så snart du har fått den på glemmer du det jeg akkurat skrev om vekten. Dressen har ikke fôr for å holde deg varm. Filosofien med slike dresser ar at du også skal kunne bruke denne når det er virkelig varmt. Når det blir kjølig tar du heller på deg en ekstra genser eller jakke under skalljakken.

Hva med varmen?

Når man kjenner vekten av denne dressen tenker man kanskje at den er fryktelig varm når sola steiker. Klim har løst den utfordringen med mange lommer som kan åpnes for å få tilstrekkelig ventilasjon, noen for å slippe luft inn i dressen og noen for å slippe luft ut slik at fartsvinden skaper gjennomstrømning. Jakken har seks ventilasjonslommer i front, to i brystregionen, fire på armene og to «eksoslommer» på bakside av armene. På ryggen finnes også store lommer som sørger for gjennomstrømning. Jeg har kjørt mange dager hvor det har vært veldig varmt, men så snart en får litt fart i sykkelen føles det behagelig selv om dressen er stor. Buksen har to store åpninger på lårene, og lommer for utlufting på bakside av lårene.

Jakken har mange praktiske lommer og jeg bruker kun en brøkdel av disse. Lommene har vanntette glidelåser. Buksen har to store lommer hvor du blant annet får tilgang til mobil og andre ting mens du fremdeles sitter på sykkelen, hvilket er veldig praktisk når man fyller bensin. Det eneste jeg ønsker meg på denne buksen er to «jeanslommer» hvor jeg av-og-til kan ha henda i når jeg sparker forhjul med kompisene.

Det virker som Klim har gjort seg flid med å produsere kvalitet og derfor er prisen relativt høy. Når det er sagt får du mye for pengene som du går til anskaffelse ev en Badlands Pro-dress. Glidelåser er solide, og innvendig i halsåpningen er det lagt inn et mykt materiale slik at dressen føles behagelig når den er på. Dressen har mange gode løsninger for å stramme dressen inntil kroppen på ben og i ermer.

Denne tressen får min absolutt høyeste karakter.

Pris:

  • Jakke: 12.990.-
  • Bukse: 8.599.-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *