Superkomfortable jeans for varme dager

Bullfighter Rock Kevlar

På varme sommerdager er det ikke alltid like morsomt å ta på seg skinn –eller Gore-Tex-dressen. Denne sesongen har jeg kjørt med kevlarbuksen Bullfighter Rock Kevlar.

Tekst: Rolf W. Marthinsen Foto:Jon Klasbu

Dette er en svært komfortabel bukse som lufter godt når værgudene viser seg fra sine varmeste sider. Jeg kjører konsekvent aldri uten sikkerhetsutstyr og jeg har kjørt med liknende bukser tidligere, men aldri med en bukse som er like komortabel å bevege seg i som denne.

Les flere tester her

Buksene har et stretch-stoff på innsiden av lårene og i hofteknekken. Denne løsningen gjør at buksen ikke klemmer ubehagelig når jeg setter meg på sykkelen.

En utfordring jeg har hatt med tidligere kevlar jeans er at beskytterne i hofter og på knær gnager litt mot huden når det blir såpass varmt at man blir klam. Eller at knebeskytterne ikke passer helt til min høyde. Denne buksen har gode justeringsmuligheter for beskytterne og har derfor ikke dette problemet.

Innerfôret er perforert og transporterer fuktighet ut. Jeg har kjørt mange mil med denne buksen i sommer og opplevde ingen ubehag fra beskyttere eller at buksen ble for varm. Jeg har sittet inne i møter på varme sommerdager, men heller ikke da føles buksen for varm eller ubehagelig.

Buksene har også stretch-paneler på steder hvor kroppen bøyer seg som for eksempel ved knær og på baksiden, opp mot ryggen. Disse jeans-ene er også behagelig å ha på at når man ikke er på sykkelen. Som for eksempel når man prater skit og sparker dekk, eller beveger seg fritt rundt. Jeansene er så behagelig å ha på at man raskt glemmer at man har på seg kjøreutstyr.

Buksene har Dupont kevlarforsterkninger på utsatte steder og er CE-godkjent. Knebeskytterne kan justeres og tas ut ved eventuelt vask. Det samme kan man gjøre med beskytterne til hoftene. Buksen kan vaskes i maskin på håndvaskinnstillinger, hvilket er et must etter ekstra varme dager på motorsykkelen.

Dette er en bukse som kan anbefales på det varmeste og er allerede blitt min favorittkjørebukse.

Leverenadør: Bullfighter

Pris: 1595.-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *