Klim Krios Pro – rett og slett vanvittig bra

  • Klim Krios Pro
  • Klim Krios Pro
  • Fidlock Hook
  • Koroyd

Å velge riktig hjelm er ingen lett oppgave. Det finnes et hav å velge blant, men Klim Krios Pro burde være et bra alternativ dersom du er en kresen Adventure-motorsyklist.

Tekst og foto: Rolf W. Marthinsen

Vi snakker her om en hjelm i toppsjiktet hva angår Adventure-hjelmer. Skallet er laget i karbon og hjelmen oppleves som svært lett å ha på. Klim har denne sesongen hatt problemer med leveringstid og vi fikk tilsendt denne hjelmen i en annen farge enn vi hadde håpet å få, helt på tampen av sesongen. Veldig trist selvfølgelig, men hjelmen var likevel etterlengtet. Denne sesongen har jeg kjørt med en LS2 hjelm og har egentlig vært svært fornøyd med denne. I hvert fall på 690-en. På min KTM 1290 SuperAdventure 1290 S fungerer ikke LS2-hjelmen like godt. Solskjermen er i mykeste laget og begynner å vibrere når jeg får litt fart. Rett og slett litt ubehagelig. Ellers er jeg kjempefornøyd med LS2-hjelmen. Med Klim Krios Pro er dette ikke lenger et problem og jeg kan derfor si at jeg har løst et problem.

Les også: Åpningshjelm fra Klim

Klim Krios Pro
Klim Krios Pro er lett, behagelig å ha på i tillegg til at den ser veldig bra ut.

Vanskelig å velge

Å velge riktig hjelm er ingen lett oppgave. En hjelm kan fungere veldig bra på en type sykkel, mens på en annen kan vindstøyen bli uholdbar. Jeg trodde denne våren virkelig at jeg hadde valgt rett hjelm, men som nevnt funket den ikke med fartsvinden fra 1290-en.

Det er flere årsaker til at jeg denne gang valgte Klim Krios Pro. Jeg synes det er viktig med en lett hjelm, med solskjerm som fungerer like godt på begge mine sykler. Når jeg legger hjelmen på min digitale kjøkkenvekt kan jeg lese av 1428 gram med Transitions-visir og pinlock antidugg innervisir. Dette er kanskje en av de letteste hjelmene jeg har hatt på hodet. Den er svært behagelig og gir fra seg lite vindstøy sammenliknet med flere andre hjelmer. Den er luftig og har to lufteventiler man kan stenge eller lukke. En ventil over pannen og en foran på haken. I tillegg har hjelmen to lufteventiler til foran, og flere åpninger bak for god utlufting. Sist helg fikk jeg en tur på cirka 80 mil fordelt på asfalt og grus med denne hjelmen, og værgudene viste seg kanskje seg ikke fra sin aller beste side. Det vil si at lufteventilene var for det meste stengt. Da jeg forsøkte å åpne ventilene kjente jeg derimot stor foskjell, men naturlig nok får jeg ikke testet den i virkelig varmt vær før neste sesong.

Komfort

Hjelmen skal selvsagt sitte godt på hodet og ikke “klemme” på utsatte steder, hvilket også er individuelt. Din hodefasong passer ikke nødvendigvis like godt til de hjelmene som passer meg. Passformen til Klim Krios Pro passer i hvert fall utmerket til min hodefasong. En annen ting er solskjerming for fine sommerdager og lav kveldssol. Min omtalte LS2-hjelm har innebygget solvisir, hvilket Klim Krios Pro ikke har. Krios-en kan derimot utstyres med Transitions visir som blir mørkere jo lysere det er ute. Dette fungerer veldig bra, men når jeg tar opp visiret skygger solbremmen deler av visiret, og hull i solbremmen slipper til lys på andre steder. Det vil si at når jeg igjen tar visiret ned er deler av visiret mørkt, mens andre deler av visiret er lyst. Dette er noe irriterende og det tar litt tid før visiret igjen er mørkt over hele.

Festeanordingen Fidlock Hook

Enda sikrere

Den amerikanske produsenten hevder at Krios Pro er den sikreste hjelmen de noen gang har laget. I tillegg til karbonskallet på utsiden er innsiden isolert med et materiale som heter Koroyd. Materialet ser nesten ut som på innsiden av en bikube, men skal være mer støtabsorberende enn tidligere brukte materialer.

Låsemekanismen er også av en variant som jeg tidligere ikke har prøvd. Systemet heter helt enkelt Fidlock Hook og er en mekanisme som inneholder en magnet som gjør at den er svært enkel å feste og ta av. Litt uvant til å begynne med, men fantastisk når man finner det man leter etter med hanskene på. Totalopplevelsen av Klim Krios Pro er svært bra og dette ernok en hjelm jeg kommer til å bruke lenge. Det er to ting som ikke er like bra. Den nevnte utfordringen med at solvisiret ikke er jevnt over mørt etter å ha hatt det åpent og det andre er prisen.

Pris: 8900.-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *