Klim Badlands GTX – robuste allværshansker

Klim badlands GTX

Ingen ting er verre enn å fryse på fingrene når en er på motorsykkeltur. Det kan være vel anvendte penger å legge litt ekstra i et par gode hansker.

Tekst og foto: Rolf W. Marthinsen

Jeg har sagt til meg selv at jeg aldri igjen skal ha en motorsykkel som ikke har varme i håndtakene. Dette i kombinasjon med gode hansker kan være et must for å nå målet du har satt deg. Forrige sommer kjørte jeg til Nordkapp og den siste etappen ble veldig kald, men jeg frøs ikke på fingrene takket være varme i håndtakene og gode hansker.

Klim Badland GTX er hansker som skal tåle det meste og går under betegnelsen «vinterhanske». Jeg bruker denne gjennom hele sesongen selv om den er plassert i vinterkategorien. Jeg har testet disse en stund nå i pent -og mindre- pent vær. Foreløpig har jeg tilgode å fryse på nevene. Jeg har vært ute på dager hvor gradestokken ikke har vist to-sifret og kjørt lange etapper uten å skru på varmen i håndtakene for å teste hanskene litt ekstra. Likevel har jeg til gode å bli kald.

Klim badlands GTX
En praktisk detalj er mansjetter i neopren som skal sørge for at vann ikke komemr inn i hansken.

Når jeg drar på lengre turer velger seg å ha med med tre par dansker, i tilfelle jeg skulle få problemer med å tørke tøy etter kjøring i regnvær eller om jeg skulle være uheldig å miste en hanske. To par gode vanntette hansker og et par luftige sommerhansker for varme dager. Slik jeg ser det er det nemlig umulig å ha et par universalhansker når en er på langtur. Vanntette hansker blir for varme på de varmeste dagene.

Klim Badland GTX er en hanske med vanntett Gore Tex materiale som skal sørge for at du alltid er tørr på hendene, hvilket fungerer utmerket. De er litt tykke til å begynne med, men sitter godt på hendene allerede fra første gangs bruk. De isolerer godt på kalde dager og er helt vanntette. De er lange slik at du kan tre de over kjøredressen og har en borrelås som låser etter du har tettet åpningen etter beste evne. De har ekstra beskyttelse over knokene og over fingrene. Ytterstoffet er i skinn og griper godt i håndtak og hendler.

Hansken har touchscreen vennlig pekefingre og innerfôret er i myk og deilig fleece. Hansken har også en indre mansjett i neopren som skal hindre vann å trenge inn i selve hansken. Hanskene har også visirviskere på pekefingerne. På venstre en litt myk til vann og på høyre en litt hardere til is. Denne hansken blir bedre ettersom den blir mer brukt. Skal jeg sette fingeren på noe må det være prisen.

Pris: kr. 3000.-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *