Åpningshjelm fra Klim

En god hjelm bidrar til bedre kjøreopplevelse. I tillegg til å være sikker bør den være lett og komfortabel å ha på. Vi har testet åpningshjelmen Klim TK 1200 Karbon Modular.

klim
klim-3
klim-2
klim-4
previous arrow
next arrow
Shadow

Tekst og foto: Rolf W. Marthinsen

I alle år har jeg sverget til helhjelm og ikke «baugport-hjelm» slik sønnen min kaller det. Selv om jeg ikke er pålagt å bruke briller under kjøring velger jeg likevel å gjøre det. Derfor ville jeg nå prøve en åpningshjelm denne gang. På den måten slipper jeg å ta av og på brillene hver gang jeg skal ta av eller på hjelmen. Ganske ofte må hjelmen av for fotografering eller filming når jeg er ute og prøvekjører motorsykler. Jeg bestilte derfor en Klim TK 1200 Karbon Modular. I tillegg til å være en åpningshjelm er den laget i karbon og har et visir som blir mørkere etter hvor mye lys det er ute.

Dette er en touring-hjelm uten solskjerming (som på adventure-hjelmer). Isteden har du alltid «solbrillene» med deg med det smarte visiret. Med i esken følger det også med et pin-lock visir som skal sørge for at visiret ikke dugger når det er lukket. Hjelmen har god lufting som kan lett kan justeres med hansker under kjøring.

Klim har jobbet mye med aerodynamikken når de utviklet denne hjelmen. Den er overraskende stille og førsteinntrykket er at den er svært lett å ha på. Vekten er på beskjedne 1550 gram. Hjelmen er laget i karbon som er lett -og ikke minst- et sterkt og beskyttende materiale. Hjelmen har et allergivennlig fôr som kan tas ut og vaskes. Hakestroppen har en enkel festeanordning som er lett å få av eller på med hansker.

Det jeg kanskje var mest skeptisk til med denne hjelmen er glassteknologien i visiret. At visiret blir mørkt når det er mye sol er vel og bra, men hvordan blir sikten når du for eksempel kjører inn i en tunnel. De fleste tunnelene på det sentrale Østlandet er ganske godt opplyst og i disse tunnelene var dette ikke et problem. Visiret tilpasser seg overraskende raskt, også i mørke tunneler. Visiret er så bra at når man stopper og tar av seg hjelmen er solbriller det første du leter etter.

Dette blir trolig førstevalget blant mine hjelmer fremover. Nå kan jeg nå bare flippe opp fronten når jeg skal bruke kameraet, isteden for å ta hjelmen helt av. Hvilket er svært praktisk. Jeg likte spesielt godt at den er lett og at det ikke er så mye vindstøy i hjelmen. Hvis jeg skal sette fingeren på noe må det være låsen til hakestroppen. Til å begynne med synes jeg det var litt vanskelig å få bekreftelse på om den var låst eller åpen, men dette ble jeg fortrolig med etter noen ganger av og på.

Skulle jeg gitt denne hjelmen et terningkast ville jeg vippet mellom fem og seks.

Pris: 7399.-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *