Yamaha med ny rallyutgave – Ténéré 700 World Raid

Yamaha T7 har tatt det norske markedet med storm siden den kom til Norge. Nå har Yamaha laget en enda mer grustilpasset versjon av modellen som har fått navnet Ténéré 700 World Raid.

Ténéré har vært med oss i 40 år. Den første ble utviklet med utgangspunkt i Yamahas Dakar-racere. Siden har det blitt allemannseie og sørget for at vi motorsyklister har kunnet oppleve motorsykkelopplevelser på litt annet enn bare asfalt.

Ténéré 700 World Raid er bygget for å tå ta deg ut på enda mer ekstreme opplevelser. Med to sidemonterte bensintanker på til sammen 23 liter når du over 500 kilometer på en fylling om du er litt varsom på rulla. Fullt justerbare demperne fra KYB med en vandring på 230/220 millimeter sørger for at du ikke kommer til kort når utfordringene hoper seg opp. Det er ikke bare utseendet som skiller denne fra en ordinær T7. Luftfilterboksen er annerledes og skal hindre støvet som virvler opp fra bakhjulet å komme inn under kjøring. Som standard finner vi også en styredemper med flere innstillinger og et fem tommer stort TFT display i farger. Ténéré 700 World Raid kan kobles opp mot Yamahas MyRide app som logger turene dine og viser innkomne samtale fra telefonen på TFT-skjermen.

Fothvilerne er også større og innbyr til lange stående økter. Setet er inspirert av rally og er to-telt. Beskyttelsesplaten under i aluminium er tre-delt og skal gi bedre beskyttelse for løse og faste gjenstander. Bedre beskyttelse har også radiatoren fått i form av et nytt deksel med vertikale ribber.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *