Yamaha feirer sin Grand Prix racing-historie med 2022-modellene i Yamaha R-serien

Yamaha feirer sin Grand Prix racing-historie med 2022- modellene i Yamaha R-serien 

Pressemelding: Yamaha Motor Europa

60 år med World GrandPrix-racing for Yamaha

Racing har vært en viktig del av Yamahas DNA, helt fra da fabrikken startet opp for første gang den1. juli 1955. Bare noen få dager etter at Yamaha Motor Company ble grunnlagt, viste produktenederes styrke på racerbanen da YA-1 vant Mount Fuji Ascent-løpet på sitt aller første forsøk den 10.juli.

Med seieren som inspirasjon, deltok Yamaha i sitt aller første internasjonale løp i Catalina, USA i1958. På denne tiden utviklet selskapet noen av de mest konkurransedyktige 2-taktsmaskinene, ogde besluttet å delta i den aller største utfordringen for fører og maskin i World Championship GrandPrix-runden i Frankrike i mai 1961 med racingsykkelen 250cc RD48. Deltakelsen i konkurranser påhøyeste nivå ga selskapet et velkjent navn, og det var dette som markerte begynnelsen påvaremerkets reise til å bli en av verdens mest suksessfulle og innovative motorsykkelprodusenter.

Bare to år etter at Yamaha debuterte i GP, vant Fumio Ito den aller første GP-seieren for Yamaha påRD56-sykkelen i Grand Prix Belgia, og siden den dagen har selskapet aldri sett seg tilbake. I 1964vant Yamaha både sitt aller første verdensmesterskap og sin første konstruktørtittel med Phil Readi 250cc-klassen, den første av mange seire i dette tiåret. Dette var begynnelsen på en utrolig reisefor alle i racing-programmet til selskapet, og over de siste 60 årene har Yamaha etablert seg som enav de mest meritterte produsentene med over 500 førsteplasser i Grand Prix-løp, 38 kjørertitler, 37konstruktørtitler og 7 lagtitler.

Yamahas historiske racingfarger

I 1964 debuterte konkurranseavdelingens 250cc Grand Prix-fører med et hvitt karosseri med enbred, rød stripe og rød framskjerm.Dette viste seg å være starten på noe godt, og fabrikkfører PhilRead vant Yamahas aller første VM-tittel.

Det lett gjenkjennelige, enkle og dynamiske fargetemaet i rødt og hvitt ble raskt kjent som Yamaha-stilen innen Grand Prix road racing, og det var dette som var forløperen til Yamahas «speed block»:uten tvil det mest kjente og folkekjære fargetemaet på en racingsykkel. Yamaha feirer sin Grand Prix racing-historie med 2022-modellene i Yamaha R-serien

Et hvitt karosseri med rød «speed block» etablerte seg raskt som fargetemaet som kjennetegnetYamaha racing i Europa over de neste 20 årene, helt til Rainey og Lawson begynte å kjøre.Denutrolige responsen fra offentligheten på den nye avdukingen av fabrikkmodellen M1 med unike 60-års jubileumsfarger i «speed block»-stil, understreker at det er dette fargeteamet som vekker mestfølelser og fortsatt er like populært blant førere og fans i alle aldre. «Speed block»-teamet erenkelt, dynamisk, tidløst og svært gjenkjennelig, og det kommer alltid til å være forbundet medYamaha og de svært vellykkede GP-mesterskapene i en helt spesiell epoke av selskapets historie. 

Nyheten R-Series World GP 60-års jubileumsmodeller

For å feire den lange og velkjente historien til Yamaha innen Grand Prix-racing, har selskapet lagetet World GP 60-års jubileumslivré til 2022-modellene av R1, R7, R3 og R125.

Akkurat som det berømte, mesterskapsvinnende maskineriet til Yamaha, har World GP 60-årsjubileumsutgavene av R1, R7, R3 og R125 et helt hvitt karosseri med rød «speed block» beståendeav en tydelig, horisontal rød stripe og hvite vertikale linjer. Det autentiske racing-fargetemaet haren helt rød frontskjerm og gullfargede felger, akkurat som på vinnersyklene fra Yamahasfabrikksteam. Den tidløse stilen fullføres med en gul frontnummerplate, et jubileumsemblem og enrød stripe som går langs toppen av drivstofftanken og bakstussen.

Siden Yamaha debuterte i GP i 1961, har selskapet hatt over 500 individuelle løpsseire i Grand Prix-serien med legendariske førere som blant andre Read, Ivy, Saarinen, Agostini, Roberts, Lawson,Rainey, Lorenzo og Rossi, samt Quartararo i nyere tid – og disse historiske racingfargeneunderstreker sammenhengen mellom racingsyklene fra Yamaha og alle modellene i R-serien.

Høydepunkter for World GP 60-års jubileumsmodellen

  • Hvitt karosseri med rød «speed block»-grafikk
  • Unikt 60-års jubileumsemblem
  • Rød stripe langs toppen av tanken og halen
  • Rød framskjerm
  • Gul nummerplate i front
  • Gullfelger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *