WIMA med mekkekurs rundt om i landet – først ut Innlandet

Pressemelding: WIMA

WIMA arrangerer ny runde med mekkekurs i forbindelse med Motorsykkelens uke, og utover våren. Det blir kurs bla i Bergen, Tromsø, Innlandet og Haugalandet. Først ut var kurset hos Hamar Bikestore hvor det er Harley-Davidson eksperter.

Det var ekstra trivelig å møtes fysisk nå etter den lage Covid-19 tiden. Alle stortrivdes stort.

– Vi i Innlandet arrangerte i fjor tre mekkekurs hos GSM på Gjøvik, med veldig fornøyde kursdeltagere, forteller Lene Sæther i WIMA. Hun er medlem av WIMAs sentralstyre og WIMA Innlandet. WIMA er landets største forening for kvinner med interesse for motorsykkel. Hennes første sykkel var en Honda CB500S -02 modell. Nå kjører jeg en Yamaha MT07 -17 mod.

– I min første sesong, 2021, kjørte jeg mye rundtomkring i Norge, tre-fire helgeturer til Vestlandet, Femund, Trøndelag, Telemark, samt banedager på Rudskogen sammen med 80 andre WIMA-damer. Men de fleste av turene min var småturer i Mjøsområdet, alene eller sammen med andre, både WIMA damer og andre. Totalt ble det vel 12.000 km. Satser på minst det samme i 2022, sier Lene Sæther.

Andre siden av Mjøsa

– Der ble vi tatt vel imot av Stig Lysbakken, som eier og driver Hamar Bikestore. Han var litt nervøs for å få WIMA damer på besøk sa han, men det takla han uten problemer, sier Lene Sæther. Hun er født i -63, og ble bitt av mc-basillen sent. Tok lappen i august 2020 uten å ha noe erfaring med eller i mc-miljøet. Når hun fikk førerkortet hadde hun ikke kjørt to-hjuling siden mopeden som ble “lagt på hylla” da hun tok billappen som 18-åring. Hun hadde heller aldri vært passasjer på motorsykkel. 
– Men nå får jeg ikke kjørt nok og er sjeleglad for at jeg fant WIMA og jentene/damene her, sier en engasjert WIMA tillitsvalgt som bor ved Moelv og som teller ned til MC-sesongstart.

– Jeg har jobber som eiendomsfotograf med eget firma i Innlandet i ca. 15 år og flyr også drone i mange oppdrag, utover å kjøre MC, sier hun med et smil.

Tips og råd

Denne kvelden var det Modul 1 og der gå vi gjennom endel tekniske/mekaniske sjekkpunkter som; dekk-kvalitet, mengde, tilstand og etterfylling av olje, bremsevæske mm, vedlikeholds-lading, batteri, hjullager, kjede og drev mm. Med mye humor og latteren sitter løst. 
– I tillegg litt ang renhold og vedlikehold. Veldig nyttig, sier Lene Sæther.

WIMA åpnet øynene for et flott miljø

– Leder for WIMA Innlandet ble jeg samme høst. WIMA er viktig for meg da jeg treffer så mange hyggelig damer med samme interesse rundt omkring i hele landet. I tillegg sitter jeg i styret i NMCU Oppland og vi jobber for det samme, kjøreglede og sikkerhet, avslutter Sæther.

Flere kurs utover våren

WIMA har også mange andre arrangementer utover våren, både i lokallag og nasjonalt. Det blir, i tillegg til mekkekurs, bl.a. rustløserkurs, førerutviklingskurs på bane, i år blir det på Vålerbanen på Braskreidsfoss i samarbeid med førerutvikling.no.

– Vi har også førerutviklingskurs på ACR, med etterfølgende tur til Nordkapp i juli. Vi møter selvfølgelig også opp på Straandtreffet i Vrådal, understreker Lene Sæther.

– Lokallagene rundt om i Norge har små og store turer gjennom hele sesongen. I tillegg til at vi prøver å møtes en gang i måneden gjennom hele året. I sommer skal vi i Innlandet arrangere rustløserkurs på Starmoen ved Elverum i samarbeid med GMS på Gjøvik. 7. mai er det Female Ride day og vi prøver å få til en fellestur da. Vi skal på en helgetur i august, sted er ikke helt bestemt enda, og vi har planer om en felles grustur – muligens med overnatting, avslutter Lene Sæther i WIMA i Innlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *