Triumph Tiger Sport 660 – en potent mellomvekter

Den britiske produsenten Triumph ligger ikke på latsiden når det gjelder å utvikle nye modeller. I dag lanserte britene lettvekteren Tiger Sport 660.

triumph_tiger_sport_660_nett-8
triumph_tiger_sport_660_nett-7
triumph_tiger_sport_660_nett-9
triumph_tiger_sport_660_nett
triumph_tiger_sport_660_nett-2
triumph_tiger_sport_660_nett
triumph_tiger_sport_660_nett-5
triumph_tiger_sport_660_nett-4
triumph_tiger_sport_660_nett-3
triumph_tiger_sport_660_nett-2
triumph_tiger_sport_660_nett-10
previous arrow
next arrow
Shadow

Med en tre-sylindret motor og oppreist kjørestilling vil Tiger Sport 660 trolig bli en hard konkurrent i mellomkategorien. For rett under 130.000 kroner vil du få utstyr som flere av konkurrentene ikke har. Britene hevder selv at motoren som yter 81 hester ved 10.500 rpm. vil ha egenskaper man finner i to-sylindrede motorer, men et jevnere drag -og gange- med sine tre sylindere. Maks dreiemoment er 64 Nm og hentes ut ved 6.400 omdreininger per minutt. Girkassen har seks gir og clutchen er av typen slip & assist.

Les flere nyheter her

Spennende elektronikk

Tiger Sport 660 er utstyrt med en stor TFT-skjerm og to kjøremoduser, Road og Rain. Den er utstyrt med Traction Control som også han deaktiveres. Til skjermen vil du også kunne koble opp telefon slik at du kan høre på musikk, ta telefonen mens du kjører eller få opp turn-by-turn navigasjon. Som opsjon kan du også få varme i håndtakene og kvikkskifter.

Ikke helt uventet har Triumph valgt Showa støtdempere til denne modellen. Foran finner vi en opp-ned gaffel som måler 41 millimeter i diameter og en vandring på 150 millimeter. Bak finner vi en monoshock RSU-demper som også har en vandring på 150 mm. Bremsene er fra Nissin og foran finner vi to skiver som måler 310 millimeter. Skivene knipes av to kalipere med to stempler hver. Bak finner vi en skive på 255 millimeter og en kaliper med ett stempel.

Denne motorsykkelen er også utstyrt med moderne belysning i LED-teknologi, og blinklys som slår seg av etter du er ferdig med svingen.

Touringegenskaper

Tiger Sport 660 er ment til å være en motorsykkel man kan reise på tur med. Den kan utstyres med vesker uten mindre pene braketter og en stor toppboks som rommer to hjelmer. Tanken rommer 17, 2 liter og med et forbruk på 0.45 liter per minutt kommer du langt mellom hver fylling.

Og visst ser den bra ut på bilder og i video. Vi kjenner igjen linjer fra dens større søsken og kåpen ser bra ut. Vindskjermen kan med et enkelt grep justeres i høyden etter hvor mye fart føreren har.

Billig å eie

Triumph hevder at det skal være rimelig å eie nye Tiger Sport 660. Serviceintervallene er på 16.000 kjørte kilometer og modellen vil kunne leveres i februar neste år. Hvis avgiftene neste år blir som forespeilet vil prisenlappen på Triumph Sport 660 begynne på 129.900 norske kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *