Triumph Thruxton RS – Ton Up Special Edition

Er du ute etter en helt spesiell retro-klassiker har den britiske produserten Triumph et nytt kort i ermet.

Inspirert av de legendariske Ton Up boys fra 50 og 60-tallet som hadde de originale caféracerne, og fra Isle Of Man, har Triumph laget en helt spesiell utgave av modellen Thruxton. Det som er mest spesielt med denne modellen er fargekombinasjonen og dekaler på framskjerm og setecover. Den blå grunnfargen brytes med sølvfargede håndmalte striper. Setecoveret og framskjermen er hvite med et rødt og svart symbol med tallet 100 som er ment til å hylle den første motorsykkel som kjørte en runde på Isle Of Man med en gjennomsnittsfart på over 100 miles per hour.

Ikke bare et bra utseende

Det spesielle utseende vil helt sikkert bli lagt merke til dersom du går til anskaffelse av et eksemplar, men denne har mer enn kun et bra utseende. Modellen har den to-sylindrede rekkemotoren, som blant annet står i Bonneville, på 1200 kubikkcentimeter. Denne yter 105 hester ved 7,500 omdreininger per minutt og har et dreiemoment på 112 Nm ved 4.250 omdreininger per minutt. I følge en pressemelding fra Triumph skal motoren og de børstede lyddemperne gi en helt karakteristisk lyd.

Bremser

Komponentene som er brukt på denne motorsykkelen er av ypperste kvalitet. Bremsene er levert av Brembo og Nissin. Foran finner vi to flytende skiver som måler 310 millimeter i diameter og som knipes av Brembo M50 kalipere. Bak finner vi en skive som måler 220 millimeter og en kaliper fra Nissin.

Chassis og instrumenter

Foran finner vi en Showa dempergaffel som måler 43 millimeter i diameter og som har en vandring på 120 millimeter. Bak finner vi to Öhlins dempere som også har en vandring på 120 millimeter. Rammen er i stål og svingarmen er laget i aluminium.

Instrumenteringen er delikat med to analoge klokker som også har LCDskjerm som gir føreren det meste av praktisk informasjon som kreves under kjøring. Tørrvekten er oppgitt til å være 197 kilo og med en akselavstand på 1415 millimeter høres dette ut som en morsom sykkel å kjøre. På tanken kan du fylle 14,5 liter drivstoff og serviceintervallene er 16.000 kilometer eller 12 måneder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *