Til høsten kan du avregistrere MC-en elektronisk

– Men pass på når våren kommer

Fra 12. september trenger du ikke lenger å levere inn skiltene dersom du ønsker å avregistrere motorsykkelen i de månedene du ikke bruker den.

Tekst og foto: Rolf W. Marthinsen

Denne tjenesten gjør det betydelig enklere og du trenger ikke lenger å levere skiltene fysisk på en trafikkstasjon, men pass på når våren kommer. Du er selv pliktig til å registrere motorsykkelen og sette i gang full forsikring igjen når du ønsker å ta den i bruk. Dersom du ikke gjør det kan det bli dyrt. Eier du et forsikringspliktig registrert kjøretøy uten å ha gyldig forsikring, får du et gebyr for hver dag kjøretøyet er uforsikret. For personbil er dette gebyret 150 kroner per dag. Det vil si at hvis du ikke har forsikringen i orden kan du få en solid regning fra det offentlige dersom du har kjørt en stund uten gyldig forsikring.

Hvert år er det rundt 200 000 personer som møter på trafikkstasjoner rundt om i landet for å midlertidig avregistrere kjøretøy. Det er ofte eiere av motorsykler, bobiler og snøscootere som skal sette bort kjøretøyet for sesongen. Hittil har vi måttet reise til en trafikkstasjon og levere inn skiltene. Når vi skal ta i bruk kjøretøyet igjen til våren har vi -fram til nå- måttet hente skiltene igjen på trafikkstasjonen. Det slipper vi fra 12. september.

Husk forsikring

Når du avregistrere motorsykkelen din går det automatisk en melding til forsikringsselskapet som sier opp forsikringen. Ønsker du å holde kjøretøyer forsikret mot f.eks. brann og tyveri i vintersesongen må du huske å si ifra til forsikringsselskapet. Når våren omsider er her igjen må du selv sørge for å tegne ny forsikring på MC-en før du tar den i bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *