Suzuki DL 1050 DE V-Strom – en fullblods eventyrmaskin

  • Suzuki DL 1050 DE V-Strom
  • Suzuki DL 1050 DE V-Strom
  • Stort og oversiktlig TFT-display
  • Suzuki DL 1050 DE V-Strom
  • V-Strom

Ved første øyekast ser kanskje 23-modellen ikke vesentlig annerledes ut enn forrige utgave, men skinnet bedrar. Her er det foretatt mange forbedringer.

Med Suzuki DL 1050 DE V-Strom mener den japanske produsenten virkelig alvor, og henvender seg i større grad mot de som liker å kjøre grus. Det mest i øyenfallende er kanskje det 21 tommer store framhjulet, men det er bare en av flere oppgraderinger som gjør den til en bedre motorsykkel på virkelig dårlig underlag. Svingarmen er i aluminium og er lengre og stivere. Demperne er annerledes med lengre fjæringsvei og felgene har tradisjonelle eiker. I tillegg til at felgene er praktiske ser de også virkelig bra ut. På den gule versjonen er felger og framgaffel gull-elokserte og er med på å gi sykkelen et eksklusivt og litt rampete utseende. På den blå versjonene er felgene blå og på den sorte er felgene sorte.

Les også: Suzuki GSX S1000GT – en perfekt allround MC

Styret er bredere enn tidligere og sadelen er annerledes og tilpasset stående kjøring, samtidig som den er komfortabel å sitte lenge på. Motoren har fått bedre beskyttelse i form av en solid bukplate i aluminium.

Mye spennende elektronikk på V-Strom

Suzuki DL 1050 DE V-Strom er spekket med moderne elektronikk. Det store TFT fargedisplayet gir deg all tenkelig informasjon, og for å imøtekomme gruskjørerne i større grad har Tracktion Control-en fått et eget grusprogram for aktiv ruskjøring. I tillegg er det mulig å slå av ABS på bakbremsen.

I tillegg til å se bra ut vil den være praktisk for deg som liker å dra på langtur. De originale aluminiumskoffertene er romslige og praktiske for korte og lange ekspedisjoner.

Motor og gir

Suzuki DL 1050 DE V-Strom bruker fremdeles den pålitlige to-sylindrede V-motoren på 1037 kubikkcentimeter som yter 107 hestekrefter. Dreiemomentet er på 100 Newtonmeter og burde være tilstrekkelig for de aller fleste. Modellen er også utstyrt med kvikkskifter opp og ned, hvilket er praktisk når underlaget er vanskelig å håndtere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *