Straand-treffet ble en suksess også denne gang

– Se bildegalleri og video fra treffgeneralens stunt

straand_treffet_lørdag-32
straand_treffet_fredag-4
straand_treffet_21_lordag
straand_treffet_lørdag
straand_treffet_lørdag-41
straand_treffet_fredag-3
straand_treffet_lørdag-40
straand_treffet_lørdag-39
straand_treffet_lørdag-38
straand_treffet_lørdag-37
straand_treffet_fredag
straand_treffet_lørdag-36
straand_treffet_lørdag-35
straand_treffet_lørdag-34
straand_treffet_lørdag-33
straand_treffet_lørdag-31
straand_treffet_lørdag-30
straand_treffet_lørdag-29
straand_treffet_lørdag-28
straand_treffet_lørdag-27
straand_treffet_lørdag-26
straand_treffet_lørdag-25
straand_treffet_fredag-5
straand_treffet_lørdag-24
straand_treffet_lørdag-23
straand_treffet_lørdag-22
straand_treffet_lørdag-21
straand_treffet_lørdag-20
straand_treffet_lørdag-19
straand_treffet_lørdag-18
straand_treffet_lørdag-17
straand_treffet_lørdag-16
straand_treffet_lørdag-15
straand_treffet_lørdag-14
straand_treffet_lørdag-13
straand_treffet_lørdag-12
straand_treffet_lørdag-11
straand_treffet_lørdag-10
straand_treffet_lørdag-9
straand_treffet_lørdag-8
straand_treffet_lørdag-7
straand_treffet_lørdag-6
straand_treffet_lørdag-5
straand_treffet_lørdag-4
straand_treffet_lørdag-3
straand_treffet_lørdag-2
straand_treffet_21_lordag-3
previous arrow
next arrow
Shadow

Selv om værgudene ikke viste seg fra sin aller beste side var det likevel mange som tok turen til årets utgave av Straand-treffet.

Tekst og foto: Rolf W. Marthinsen

Treffgereral Trond Olsen var konferansier for fredagens program i storsalen på Straand hotell.

Straand-treffet skiller seg på flere måter fra tradisjonelle MC-treff. Her kan du være med på guidede HUB-ride turer, ta del i spennende foredrag og prøvekjøre årets MC-modeller. Straand-treffet ble første gang arrangert i 2018 og har vokst voldsomt siden starten. I fjor bar treffet preget av Covid-19 og kunne derfor ikke by på prøvekjøring av motorsykler. I år derimot var det fullt trøkk igjen. Hotellet og leilighetene som tilhører hotellet var bortimot fullbooket og mange hadde lagt dagsturen innom hotellet. Høsten er i anmarsj og siden solen ikke tittet fram var det kjølig, men heldigvis oppholdsvær.

Fredag kveld ble treffet åpnet høytidelig av treffgeneral Trond Olsen, hotelldirektør Lars Arne Straand og hans kone Katrine Samdal Straand og varaordfører i Kviteseid kommune, Halvor Nyland.

Faglig innhold

Første faglige post på programmet var riktig kjøreteknikk av Tore Johannessen som er kjørelærer og rådgiver for Trafikkforum. Han loset oss igjennom hvordan man aktivt bør bruke blikket på forsvinningspunkt gjennom en sving, og hvordan man får nok handlingsrom i kryss. Tore har i samarbeid med Jan Petter Wiggum -som er lektor ved Nord Universitet- nylig lansert en ny lærebok for opplæring på motorsykkel.

Neste post på programmet var et foredrag av Runa Grydeland som har kjørt motorsykkel innom alle Norges ytterpunkter denne sommeren. Runa var alene på tur en hel måned. Dette til tross for at hun var ganske fersk som motorsyklist. Runa hevder selv at hun ikke har stedsans, er litt distre og har lite erfaring med camping. Likevel la hun ut på denne fantastiske reisen. Hun startet på Lindesnes, kjørte helt opp til Nordapp, ut til Vardø og til Norges vestligste punkt Vestkapp.

Les om Runa Grydelands tur her

Siste post før middag fredag kveld var i regi av vloggeren Peter Ozsvat Carlsson. Peter ar kanskje mest kjent fra YouTube-kanalen Calvat´s Garage. Han ga oss et innblikk i et nytt konsept med navnet Rebels & Classics, som har som formål å samle inn penger til psykisk helse.

Lørdag

Det ble mange kjørte kilometere denne helgen.

Etter frokost og et kort førermøte var det klart for HUB-riding turer og prøvekjøringer. Det er vanskelig å slå fast hvor mange mennesker som tok turen innom på lørdagen, men plassen var full og demo-syklene stod ikke lenge stille av gangen. Det var mange brede glis og god stemning ute på plassen, og forhandlerne hadde fullt opp med å svare på spørsmål og sende deltakerne ut på prøveturer.

I tillegg til prøvekjøring og guidede turer var det også underholdning ute på plassen. Tradisjonen tro ble det delt ut priser i flere kategorier og undertegnede hadde blant annet en samtale på scenen med treffgereralen om min kjøretur på elektrisk motorsykkel fra Lindesnes til Nordkapp. Vi fikk også høre motorsykkelkunstneren Henning Dyrkolbotns tanker rundt motorsykkelen “Skrik” som han har bygget.

Overaskelse

Under middagen lørdag kveld kom treffgeneralen plutselig kjørende inn i hotellets spisesal på en Ducati Supermoto. Dette for å sette litt ekstra pris på forhandleren Autorsport som hadde tatt turen helt fra Trondheim for å delta på treffet. I tillegg til å bli overrasket av en motorsykkel som kom dundrende inn fikk Autosport en egen pris for at de hadde tatt den lange turen til Vrådal.

Se videoen fra da Trond Olsen kom kjørende inn i spisesalen på en Ducati Supermoto.

Det ble totalt registrert 774 prøvekjøringsturer. Tar vi utgangspunkt i at hver prøvetur er cirka 35 kilometer kan vi skrive 27.100km bare på testkjøring. I tillegg kommer alle HUB Riding turene samt henting og retur av demosykler. Totalt blir det svært mange kjørte kilometer denne helgen. Nå er det bare cirka et år til neste gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *