Program for vårslippet i Oslo

Felleskjøring søndag 1. mai fra Tyrigrava kl 11:00 til Sundvolden Hotel. YR melder om flott kjørevær

1. mai kan du slippe å kjøre MC alene, men heller delta på vårslippet.
Petter Karlend er sentral i H.O.G.
(Harley Owners Group) Oslo Chapter
og trafikkfaglig ansvarlig for Vårslippet
i Oslo.

– Vi skal kjøre i kolonne fra Tyrigrava til Sundvolden Hotel og her er det viktig at alle følger noen enkle kjøre regler, sier Petter Karlend som er ansvarlig for det trafikkfaglige opplegget for det første Vårslippet i Oslo. Yr.no melder også om flott kjørevær til helgen.

Tekst og foto: Reitwagen

Petter Karlend er sentral i H.O.G. (Harley Owners Group) Oslo Chapter som sammen med H.O.G. Chapter Østfold stiller opp som frivillige kryssvakter i forbindelse med Vårslippet i Oslo til helgen.
– Vi har også hatt et veldig godt samarbeid med politiet og vegvesenet i forbindelse med planleggingen, sier Karlend. Det er første gang vi gjør dette i år, så vi er opptatt av å gjennomføre trygt og god, samt lære hvordan vi kan videreutviklet treffet i årene fremover.

Flere H.O.G. Chapter for at alle MC-deltakere skal få en flott kjøre dag. I H.O.G. Chapter Østfold er det Safety officer Tommy K. Hansen som er den sentrale i styringsgruppen for 1. mai arrangementet.


Kryssvakter ved alle knutepunkt opp til Sundvolden

– Hovedbudskapet med arrangementet er at vi alle støtter opp om Nullvisjonen og fokus på gode kjøreopplevelser. Ikke fart. Det vil være X-vakter i de kryssene det er behov, og da følger vi disse sine anvisninger, Dag Robert Wiik Bergesom er arrangementssjef for Vårslippet 1. mai i Oslo. Han er til daglig en av moderatorene i Bikelife Norge. Han har tatt turen til Vårslippet i Oslo fra Skodje øst for Ålesund hvor han bor og jobber i oppdrettsnæringen, når han ikke er å finne på to hjul og motor rundt om på Vest- og Østlandet.

Tidslinjen for kollonnekjøringen

Dag Robert Wiik Berge som er
arrangementssjef for Vårslippet
1. mai i Oslo.

Dette er ruten opp til Oppmøte Tyrigrava
– Avreise kortesje fra Tyrigrava Kl 11:00
– Passering påkjøring E-18 Fra kl 11:10
– Passering Operatunellen Fra kl 11:20
– Passering Sandvika Fra kl 11:35
– Passering Sollihøgda Fra kl 11:50
– Ankomst Sundvolden Fra kl 12:15
Kolonnetraséen: Tyrigrava – Mosseveien – E-18 – Sandvika – E-16 – Sollihøgda – Utvikstranda – Sundvolden er 57,5 km og utgjør ca. 1 time og 15 min kjøretid.

Vi skal kjøre følgende rute

– Tyrigrava inn Gamle Mossevei, videre E18 gjennom Operatunnelen til Sandvika hvor vi tar av til E16 over Sollihøgda før vi kjører langs Utvikstranda og videre til Sundvolden Hotel, sier Petter Karlend.

Når vi er flere motorsyklister på tur kjører vi i kolonne

– Kolonnekjøring gir bedre sikt, både forover og i speilet bakover. Vi kan ligge litt tettere siden avstanden til sykkelen foran fortsatt er forsvarlig, og vi har plass til evt. nødbremsing. I tillegg blir det vanskeligere for biler å bryte inn i kolonnen, og dermed slipper vi også unødige forbikjøringer. Vi kjører i «sagtann» formasjon. Der forholdene tilsier det, svinger etc., benytter hver MC hele kjørebanen. Så fort det er mulig inntas sagtannformasjon igjen, forteller Petter Karlend.

Viktig!

  • Hold avstand til sykkelen foran.
  • Følg på – ikke lag store luker.
  • Første og siste sykkel ligger til venstre i kjørefeltet, dvs. ut mot midtstripa.

– På svingete veier, og hvor forholdene ellers tilsier det, kjører vi med mer individuelt sporvalg. Sørg alltid for å ha tilstrekkelig avstand til sykkelen foran!, understreker Petter Karlend.

Bruk speil aktivt

– Bruk speilene aktivt. Hvis du ser at motorsykkelen bak deg sakker akterut, hold igjen og lag en luke til motorsykkelen foran deg, slik at denne også har en sjanse til å oppdage av noen henger etter. Pass på at syklisten bak deg ser hvor kolonnen kjører når vi kommer til et kryss, forteller Petter Karlend.

Husk trafikkreglene!

  • Husk at trafikkreglene også gjelder når vi kjører i kolonne
  • Vi må huske på at i av- og påkjøringsfelt skal vi slippe inn bilen

Ved ankomst Sundvolden Hotel

– Ved ankomst til Sundvolden Hotel er det pause hvor det er mulig å kjøpe seg noe å spise, drikke samt ha gode MC-samtaler med venner, kjente og helt nye kontakter du møter. Vi ser det er stor interesse så det blir garantert mye motorsykler å se, samt gode samtaler og hyggelig sosialt samvær, sier arrangementssjef Dag Robert Wiik Berge.

– Vertskapet Tord og Cecilie Moe Laeskogen står for servering og service på plassen ved Sundvolden Hotel. Vi gleder oss til å ta imot alle som kommer på to-hjul og motor på søndag 1. mai, sier Tord og Cecilie til Reitwagen.no. Dette flotte hotellet med historie tilbake til 1648 har utsikt over Steinsfjorden og ligger fem kilometer fra Kongens utsikt, der det er panoramautsikt over fjorden. Det tar 35 minutter i normal fart å kjøre fra Oslo sentrum til hotellet.

– Her vil det også bli mulighet til å møte ulike MC-organisasjoner og forhandlere som stiller ut motorsykler, sier Wiik Berge. Vi vil oppdatere denne saken etter hvert som vi nærmer oss treffet med flere detaljer om programmet.

Mye spennende å se

WIMA har et solid team i hovedstaden som kommer!

NMCU markerer at de er 50 år i Norge på søndag 1. mai, og de kommer selvsagt. Bikelife Norge og Motorsykkelsiden på Facebook kommer. WIMA kommer. Førerutvikling.no kommer. MC-Academiet kommer. The Litas deltar med stand med flere.


Videre stiller Lazy Boyz med Harley-Davidson traileren. Her er det Torill Tollefsen som er selger hos Lazy Boyz som holder i tømmene og har tatt med seg en rekke flotte Harley-Davidson modeller. Videre er Yamaha godt representert på Vårslippet 1. mai, hvor daglig leder Omar M. Raja ved Yamaha Vinterbro i Oslo har tatt med seg noen av de mest solgte syklene opp til Sundvolden.

Fra Sundvolden er det frikjøring etter eget ønske

Etter pause på Sundvolden har vi litt ulike anbefalinger til kjøreruter. Om du bare tar rundløypen er den totalt 182 km eller ca. 3,5 timers kjøring, sier Tommy K. Hansen. Han har solid erfaring fra tilsvarende arrangementer som Safety officer for H.O.G. Chapter Østfold.

Tommy Kragseth Hansen og Camilla Bjørneli i H.O.G. Østfold med HD Pan America i midten i fjor sommer.


Anbefaling nr. 1: Sundvolden til Granavolden

Et godt alternativ når man er på Sundvolden Hotel og er klar for å kjøre videre er turen opp til Granavolden. Her vil vi bli møtt av Arne Ivar Johnsrud som er daglig leder på Granavolden Gjæstgiveri.

Traseen om du vil kjøre innom Granavolden: Sundvolden – Åsaveien – Klækken – Jevnaker – Grymyr – Granavolden. 50 km vei som gir ca. 1 time kjøretid.

Videre: Skal du ned til Oslo etterpå er traseen: Granavolden – Gran – Roa – Nittedal – Oslo. Det betyr 70 km og ca. 1 time og 10 min kjøretid
– Sammen med staben har han lagt tilrette for grilling på tunet for de som ønsker å ta turen opp mot Granavolden, søsterkirkene og kulturlandskapet i dette området, forteller arrangementssjef Dag Robert Wiik Berge.


Alternativ 2: Sundvolden via Jevnaker til Oslo

– Dersom du vil ta rundløypen fra Sundvolden – Åsaveien – Klækken – Jevnaker – Roa til Oslo er det en fin distanse på 100 km og ca. 1 time og 50 minutter kjøretid, sier Dag Robert Wiik Berge.

Et godt team står bak arrangementet i Rogaland. Jonny Mala helt til høyre i bildet.


Stor takk til Vårsleppet i Rogaland

– Vi har fått mange tips og råd fra teamet bak Vårsleppet i Rogaland i forbindelse med planleggingen av arrangementet her i Oslo, sier Dag Robert Wiik Berge som er arrangementssjef i Oslo. Vi ønsker også teamet i Rogaland lykke til med sitt store arrangement til helgen.

– Det er veldig hyggelig å høre at dere nå ønsker å bringe konseptet til hovedstaden også, sier Jonny Mala som er arrangementssjef i Stavanger.  I Rogaland startet Vårsleppet for 32 år siden som et initiativ fra Bryne MC klubb. I lederteamet for «Vårslippet-2022» har Jonny Mala med seg sin kjære kone Therese H. Mala og datteren Elise Alexis Henriksen. Alle tre veteraner og aktive i MC-miljøet i Rogaland.

Bikelife med René Holmen, Thomas J. Winther og Dag Robert Wiik Berge som er arrangementssjef for treffet 1. mai gleder seg stort til søndag.

Tips og råd:

Har du tips og råd, eller ønsker å stille ut MC-er, eller annet utstyr, på Sundvolden kan du kontakte:
Treffleder og arrangementssjef Dag Robert Wiik Berge, mobil 994 78 798 og e-post: dag@bikelifenorge.no

1. MERK: Her kan du laste ned anbefalte kjøreruter: Vårslippet 2022 kjøreplan.

2. Denne artikkelen vil bli oppdatert frem mot arrangementet slik at du vil finne all viktig informasjon i artikkelen.
3. Ved å følge denne Facebook siden kan du holde deg oppdatert frem til arrangementet og gjennom arrangementsdagenLINK.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *