Pål Anders Ullevålseter med fire råd for å unngå MC-ulykker:

Holdning, kjøreteknikk og innstilling til MC-førerrollen i fokus

– Pål Anders Ullevålseter er frontfigur i en ny holdningsskapende Facebook-film og YouTube-video om å kjøre MC med klokskap og med gode kjøreteknikker. Filmen lanseres i dag for å bidra til økt fokus på MC-førerrollen. Det er Pål Anders Ullevålseter som sammen med Motorsykkelimportørenes Forening, MCF, står bak ideen til filmen.

Pressemelding: Motorsykkelimportørenes forening (MCF)

Sammen med Vegmyndighetene og alle organisasjoner involvert i trafikksikkerhetsarbeidet og Nullvisjonen i Norge gjøres det nå en rekke tiltak for å få ned tallet på ulykker. 


– MC-råd nr. 1. Ingen er verdensmester på veien, sier den tidligere verdensmesteren Pål Anders Ullevålseter. Han gir videre fire gode råd til alle motorsyklister for å bidra til å unngå ulykkessituasjoner. Dette er et viktig budskap som vi må minne alle som ferdes på veien med motorsykkel om, understreker Ullevålseter. I filmen gir han råd til Ane Lønnum (20) som nettopp har fått full førerrett klasse A motorsykkel. 

Gjennom spredning i sosiale medier vil filmen raskt nå de mer enn 200.000 som har førerkort på motorsykkel i Norge.

Pål Anders Ullevålseter gir følgende fire råd i videoen:

MC-råd nr. 1: Ikke tro du er verdensmester. Kjør nøkternt.
MC-råd nr. 2: Ferdig med brems før svingen. Da er du trygg og har god kontroll.
MC-råd nr. 3: Kjør i ditt tempo. Ikke la andre styre din hastighet og kjøretempo.
MC-råd nr. 4: Dra på kurs. Førerkurs finnes over hele landet og anbefales på det sterkeste.

– Vi har hatt nær dial og med vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og hennes stab siden de tok initiativet til sterkere koordinering mellom de sentrale trafikkaktørene tidligere i sommer, sier Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF.

Viktig med gode holdningsskapende tiltak

– Da vi inviterte til krisemøte med de viktige aktørene i forkant av ferien var det nettopp for å oppfordre til gode ideer og tiltak for å nå ut med viktig informasjon til bilister og motorsyklister. Vi er glade for at det nå gjøres flere tiltak for å spre viktig informasjon til alle som kjører motorsykkel. Det holdningsskapende arbeidet er svært viktig og det er et flott initiativ som MCF har tatt med å utvikle videoen med Pål Anders Ullevålseter, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i en kommentar.

– Vi i MCF tok oppfordringen fra Vegdirektørene og myndighetene til å være med å bidra med informasjon og holdningsskapende tiltak. Opptaket til videoen skjedde rett i forkant av ferien og nå skal vi bidra til å få spredt filmen med god og viktig informasjon til både bilister og motorsyklister, sier Per-Anton Vinje i MCF. Det er sterkt å høre at selv ikke en ekte verdensmester som Pål Anders Ullevålseter er verdensmester på veien.

– Videoen med Pål Anders Ullevålseter er et viktig tiltak fra oss som representerer de fleste store merkene som selges i Norge og vi håper den nå får god spredning i mediene og sosiale kanaler til alle med interesse for MC-kjøring, understreker Vinje i MCF.

Viktig debatt i Arendalsuka 2022

Dette blir også et viktig tema i forbindelse med Arendalsuka i år. På torsdag 18. august kl.
18.00-19.00 blir det en Motorsykkelpolitisk Debatt i regi av MCF, Motorsykkelimportørenes
Forening, NMCU, Norges Motorcykkel Union. Her deltar også Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

2 thoughts on “Pål Anders Ullevålseter med fire råd for å unngå MC-ulykker:

  1. Finnes det ikke en video om hvordan du skal kjøre som heter «Full kontroll». Dette er jo en video som NMCU har laget, og som mange (til og med Politiet) i flere land har brukt, og bruker i opplæringsøyemed.?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *