Ny lettvekter fra USA – Harley-Davidson Nigthster

Som et friskt pust fra andre siden av dammen lanserte i går Harley-Davidson modellen Nightster, og vi liker det vi ser.

Med Revolution Max motoren som utgangspunkt lanserer HD nå modellen Nightster – en minimalistisk, lett og pigg nakensykkel i Sportster-segmentet. Her har den amerikanske produsenten redusert vekt, men ikke effekt. Motoren som står i Nightster er på 975 kubikk og yter 90 hester ved 7.500 omdreininger per minutt. Revolution Max motorene skiller seg fra de mer tradisjonelle HD-motorene ved at de er mer turtallsvillige, men maks dreiemoment kommer allerede ved 5.000 rpm, og i dette tilfellet er momentet på 90 Nm. Motoren er også en betydelig del av selve rammekonstruksjonen og reduserer dermed vekten betydelig. Selv om amerikanerne så har slanket denne modellen betydelig er den likevel langt fra de letteste i klassen. Kjørbar vekt er oppgitt til å være 221 kilo.

Bensintanken er plassert under setet, og der tanken tradisjonelt er montert har Harley-Davidson nå montert en stor luftfilter boks om er utformet som en tradisjonell tank.

Utseendemessig ser Nightster akkurat så rampete ut som en HD skal se ut og vi har tro på konseptet med å lage lettere og rimeligere motorsykler. Når det er nevnt er kanskje ikke Nightster heller den rimeligste i klassen. Med norske skilter vil du kunne skaffe et eksemplar for 224.900 kroner, og ifølge en pressemelding skal denne modellen være til stede i butikkene i løpet av mai måned. Vi gleder oss veldig til å prøve denne modellen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *