Ny elektrisk motorsykkel fra Finland

Verge er en ny motorsykkelprodusent fra Finland og første modell ut i porteføljen er en elektrisk Roadster.

Modellen heter Verge TS og har et utseende som på flere måter skiller seg ut. Verge TS er konstruert fra bunnen av som en elektrisk motorsykkel og har dermed kvittet seg med girkasse reim/kjede/kardang og lagt selve motoren i bakhjulet. Dette er svært spennende og gir dermed motorsykkelen et spennende uttrykk.

I og med at motoren sitter i selve bakhjulet har ikke bakhjulet lengre behov for noe nav eller eiker.

Produsenten påstår at denne motorsykkelen leverer 1000 Nm på bakhjulet hvilket høres jo helt ekstremt ut. Likevel må den som går til anskaffelse at et eksemplar nøye seg med 138 hester. Siden motoren sitter i bakhjulet mener produsenten de har lykkes med å få et lavt tyngdepunkt, og en motorsykkel som dermed er lett å håndtere.

Rekkevidden er oppgitt til å være 300 kilometer ved urban kjøring, og 200 kilometer på motorvei. Ellers har Verge TS velkjente komponenter som dempere fra Öhlins og bremser fra Brembo.

Hvor langt produsenten har kommet med produksjonen vet vi ikke, men vi har sendt en henvendelse til hovedkontoret om et ønske om mer informasjon. Vi oppdaterer deg når vi har mer info.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *