Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale

Morto Guzzi V 100

En helt spesiell versjon av Moto Guzzi V100 Mandello, inspirert av jagerflyet F-35B, ble lansert 21. september. Modellen produseres kun i 1913 eksemplar.

Hver enkelt sykkel blir nummerert og det vil bli produsert 1913 enheter fordi det var i året 1913 det italienske forsvaret startet sitt luftforsvar. I forbindelse med lanseringen av denne helt spesielle modellen foregikk fotograferingen ombord på hangarskipet Cavour og vi må innrømme at bildene ble spektakulære. Denne utgaven skal være godt elektronisk spekket med blant annet dekktrykksensormåling, ABS som tar hensyn til nedlegg og varmehåndtak for å nevne noe. Motoren er ny av året og yter 115 hester og et dreiemoment på 105 Nm. Vi vil tro at denne sykkelen trives godt på lavt turtall siden 80 prosent av maks dreiemoment hentes ut ved 3,500. Design og farger er inspirert av jagerflyet F35B.

Historien bak logoen

Ørnen i logoen til Moto Guzzi dateres tilbake til 1921. Gründerne av selskapet Moto Guzzi Carlo Guzzi og Giorgio Parodi tjenestegjorde for Italia i den første verdenskrig. De to, sammen med piloten Giovanni Ravelli som dessverre døde i en ulykke i 1919, fikk ideen om å starte en motorsykkelfabrikk mens de tjenestegjorde. De bestemte seg å utvikle en motorsykkel så snart det ble slutt på krigen. Guzzi og Parodi valgte ørnen som symbol som et minne for tiden de sammen tjenestegjorde for det italienske forsvaret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *