MC på den politiske agendaen

Om under en måned er det Stortingsvalg, og i morgen (tirsdag) klokken 18.00 blir det politisk debatt om motorsykler i regi av Arendalsuka.

Redaktør i Reitwagen Bjørn Richard Johansen (helt til venstre) sammen med samferdselsminister Knut Arild Hareide, treffleder Trond Olsen og Tore Johannessen som er rådgiver i trafikkforum og daglig leder av AB Trafikkskole i en samtale under Straand-treffet i fjor.

Med over 500.000 førerkort på MC og relaterte kjøretøygrupper i Norge, samt 250.000 store motorsykler, er det mange velgere som har interesse for MC. Dermed er motorsyklister også blitt en gruppe mennesker som politikerne nå vil henvende seg til.

Bjørn Richard Johansen som er ivrig motorsyklist, redaktør i Reitwagen og rådgiver i First House skal lede debatten og flere aktuelle politikere vil delta. I tillegg vil representanter fra Motorsykkelimportørenes forening (MCF), Norsk motorcykkelunion (NMCU) være tilstede.

Du møter Helge Orten, Høyre, Siv Mossleth, Senterpartiet, Morten Stordalen og Sven Roald Hansen, Arbeiderpartiet. Videre deltar NMCU med styreleder Odd Terje Døvik og MCF Arve Lønnum. Arrangementet vil arrangeres fysisk i Samferdselsteltet i Arendal sentrum, men blir også overført digitalt. Link til arrangementet finner du her.

Temaer som vil bli berørt i debatten er motorsykkel som moderne viktighet for turistnæringen, mobilitetskjøretøy i byene, avgifter på mc, modernisering av mc parken med bedre sikring og lavutslippsløsninger, prioriteringer for veisikring tilpasset motorsykkel med mer.

For å innlede debatten skal Lars Arne Straand, som er direktør for Straand Hotell i Vrådal, fortelle litt om deres erfaringer med motorsykkelturisme. Deretter får generalsekretær i MCF Arve Lønnum sju minutter på seg til å formidle viktige tall og fakta til dabatten.

Tidligere på dagen starter NMCU og MCF uformelt med å invitere til et hyggelig sosialt treffpunkt i lunsjtiden hos LilleRolf MC shop i Arendal klokken 12.00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *