KTM perfeksjonerer sine semiaktive støtdempere

KTM har etterhvert tilegnet seg flere års erfaringer med semiaktive fjærer (SAT), men når tar produsenten et skritt videre.

Selv om KTM holder kortene tett til brystet, med tanke på EICMA-messen i Milano om snaue to uker, lekker de likevel drypp via pressemeldinger om hva vi har i vente. De store 1290-modellene vil snart kunne bestilles med Suspension Pro. Et semiaktivt fjæringssystem hvor du nøyaktig kan kalibrere fjæringen etter vekten på fører, og eventuelt passasjer og bagasje. Systemet tillater også å justere høyde, respons og finjustering i forhold til hvilket underlag man kjører på.

Alle innstillinger gjøres digitalt via den stor TFT-skjermen. I tillegg til de tre kjøremoødusene (Comfort, Street og Sport) som følger med på statndard-utgaven får du tre kjøremoduser (Track, Auto og Advanced) til om du velger Suspesion Pro. På modellen Super Adventure S byttes kjøremoduset Track ut med Offroad.

Systemet henter informasjon fra den seks-aksede IMU sensoren i sykkelen som tar hensyn til nedlegg, og tilbyr føreren til å finjustere i 8 trinn innstillingene under kjøring. Systemet har tre preload auto-level programmer (Low, Standard og High) som beregner vekt på fører og eventuell bagasje. MC24-7 vil holde deg oppdatert fra EICMA når den tid kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *