Indian Chief – vintage-cruiseren mange har ventet på

Amerikanske Indian har igjen tatt opp kampen mot cruiser-markedet. Nye Chief har et gammeldags utseende, men er proppet med ny teknologi.

Med den råsterke Thunderstroke 116 motoren på 1890 kubikk vil vi tro at Indian Chief vil bli en konkurrent til Harley-Davidson og de øvrige som kjemper om en markedsandel i denne klassen.

Les flere nyheter her

Sett fra siden minner den kanskje om enkelte av sine konkurrenter, men har likevel sitt eget særpreg. Støtdemperne bak er montert slik at det ser ut som demperne er en forlengelse av rammen. Med et 19 tommers framhjul og støpte felger har den likevel et moderne preg.

Cruiser egenskaper

Motoren er velkjent og mappet på en måte som gjør at du får stort dreiemoment på lavt turtall. Maks dreiemoment får du allerede ved 3200 omdreininger. Antall hester er foreløpig ikke oppgitt, men maks dreiemoment er på hele 162 Nm, hvilket burde holde i bøtter og spann.

Sittehøyden er lav og med fothvilerne midtmontert får du en behagelig kjørestilling som gir overblikk og selvtillit. Den korte forskjermen og det ellers klassiske utseende vil bli lagt merke til på tur gjennom byen.

Indian Chief
Minimalistisk, men likevel moderne.

Ny teknologi

Instrumenteringen er utformet som en rund klokke, men innmaten er langt fra analog. Her finner du en rund fire-tommers berøringsskjerm som kan betjenes med hanskene på. Her kan du koble til mobiltelefonen din via Bluetooth, velge kjøremoduser og få tunn-by-turn navigasjon opp, i tillegg til all annen data du måtte ha behov for.

De klassiske linjene er å kjenne igjen.

I år feirer Indian 100 års-jubileum for Chief-modellen. Derfor lansers den  i tre varianter. Du kan velge mellom Chief Dark horse, Chief Bobber Dark horse og Chief Limited. Sistnevnte skiller seg fra de sorte detaljene og har masse krom på motor og eksosanlegg.

Indian Chief er som amerikanere flest bevisst på sitt utseende. Finishen er herlig og produsenten hevder de har nok av utstyr du kan få kjøpt til slik at du kan sette ditt personlig preg på eget eksemplar. 100-årsjubilanten er priset til 309.900 kroner og vil være på plass hos norske forhandlere i mars måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *