Husqvarna Norden 901 endelig klar for det norske markedet

Konseptsykkelen ble første gang vist på EICMA-messen i Milano i 2019 og produsenten har jevnlig delt små drypp, men nå er endelig ventetiden over.

Selv om de viktigste komponentene er de samme vi finner på KTM 890 Adventure har Husqvarna tatt seg god tid til testing og satt sitt helt spesielle særpreg på denne motorsykkelen. Den runde frontlykten, kåpe og vindskjerm er eget design og vi liker det vi ser av bildene.

Les testet vi har laget på KTM 890 Adventure R

Motoren er den samme parrallell-twin motoren på 899 kubikk som vi finner igjen på flere av KTMs modeller, og dette er absolutt ikke noe dårlig valg. Den er piggere og har et jevnere register en tidligere 790. Motoren en yter 105 hester og har et dreiemoment på 100 Nm. Den er utstyrt med kvikkskifter, slipperclutch og tre kjøremoduser som standard. Bremsene er av merket J.Juan, og foran finner vi to skiver to 320 millimeter skiver som knipes av to kalipere med fire stempler hver. Bak finner vi en 260 millimeter skive og en kaliper med to stempler.

Rammen er en lett treliss-ramme og svingarmen er i aluminium og ser mistenkelig lik ut som den vi finner på KTM 890 Adventure. Demperne foran er WP Apex. Gaffelen måler 43 millimeter i diameter og har en vandring på 200 millimeter. Bak finner vi en monochock-demper fra samme fabrikat som har en vandring på 215 millimeter. Dekkene er ikke de samme som på KTM. Husqvarna har valgt å utstyre denne motorsykkelen med Pirelli Scorpio Rally STR slik at den skal takle asfalt og rufsete underlag. Tanken rommer 19 liter bensin og gir deg en rekkevidde på hele 400 kilometer.

Norden 901 har en sensor som monitorerer hvor mye helling sykkelen har, og derfor et ABS-system som tar hensyn til hvor mye nedlegg føreren har. Sykkelen har en 5 tommer stor TFT-skjerm i farger som gir føreren det han eller hun måtte ønske av informasjon. Norden 901 er også utstyrt med Motor Slip Regulation (MSR) et system som tillater deg å velge hvor mye motorbrems du ønsker.

På grunn av usikkerhet rundt avgiftsnivået for neste år vil ikke importøren gå ut med prisen riktig ennå.

3 thoughts on “Husqvarna Norden 901 endelig klar for det norske markedet

  1. De Norske prisa hadde vært kjekt å få på plass snart .
    Men innimellom så spiller produsenten slutt brukeren et lurespill

    Vurderer downzise til denne Norden fra en 1290 adv men ei synbar i butikk og ei synbar pris – Mens i andre land sjonglerer de med pris

      1. kan det være mulig også at den ikke er leveringsklar før 2022 med avgiftsøkningen det gir så skulle det vel ikke forundre meg om den kommer opp på 2 tallet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *