Honda går for ti nye elektriske modeller innen 2025

Honda Motorcycle: Carbon Neutrality through Electrification

Honda har som mål å være ledende på elektriske motorsykler og har planer om å selge en million elektriske enheter i løpet av de fem neste årene.

Om vi vil eller ikke er den elektriske revolusjonen også i gang når det gjelder motorsykler, men Honda forsikrer at de ikke vil utfase forbrenningsmotorene ennå, men tvert i mot videreutvikle bensinmotorene ved sidene av den elektriske satsningen. Den japanske produsenten ønsker å utvikle forbrenningsmotorer som gir mindre CO2 utslipp og ser blant annet på andre typer drivstoff som blant annet bensin og etanol-blandinger.

En tid for alt

Selv om Honda vil produsere motorsykler med bensinmotorer en stund til vil bensinmotoren snart være historie, for Honda har som langsiktig mål å være karbonnøytral på alle sine produkter innen 2050. Det vil si at i løpet av 2040-årene vil det være slutt på bensinmotorer fra verdens største motorsykkelprodusent.

Etter hvert som markedet utvides, vil Honda lansere elektriske motorsykler som dekker et bredt spekter av kundekrav. Gjennom å lansere mer enn 10 nye pendlermodeller, og morsomme elektriske modeller innen 2025, har Honda som mål å nå et årlig salg av elektriske motorsykler på 1 million enheter i løpet av de neste fem årene, og 3,5 millioner enheter (omtrent 15 % av det totale salget) fra og med 2030.

Honda Motorcycle: Carbon Neutrality through Electrification

Utskiftbare batterier

Honda har tilbudt Japan Post og Vietnam Post en elektrisk modell og planlegger prióduskjon av modellen Benly e i Thailand allerede denne måneden. Dette er motorsykler med Honda Mobile Power Pack (MPP) utskiftbare batterier. Dette er motorsykler ment på levering av post og små varer og med utskiftbare batterier unngår brukerne lange ladetider.

I tillegg til å utvikle og produsere motorsykler til pendling og varelevering utvikler Honda også modeller i kategorien de har valgt å kalle FUN. Denne plattformen er under utvikling og produsenten vil lansere tre nye modeller i Japan, USA og Europa i løpet av 2024 – 2025.

I Japan har fire store japanske motorsykkelprodusenter blitt enige om felles spesifikasjoner for utskiftbare batterier. Honda jobber mot standardisering av utskiftbare batterier mens de deltar i et batterikonsortium i Europa og samarbeider med et partnerselskap i India.

Honda Motorcycle: Carbon Neutrality through Electrification

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *