Halvarsson presenterer nye plagg for 2022-kolleksjonen

Det svenske premium-merket tilbyr motorsykkelklær av høy kvalitet, både av skinn og tekstil. I mer enn 75 år med erfaring har Halvarsson kombinert med moderne teknologi og sikkerhet gjennom komfort, i samsvar med de strengeste standardene. 

Pressemelding: Duell

Halvarssons, et merke med rike tradisjoner og høy kvalitet fra Sverige, presenterer sin nyeste kleskolleksjon for motorsyklister. Med et fullt utvalg av nye jakker og bukser i både premium-helårs- og klassisk skinn-kategori, men også nyvinninger innen funksjonelt undertøy, beskyttelser og hansker, er den nye kolleksjonen den største satsingen til merket på mange år. Halvarssons ble grunnlagt i 1946, i Malung, senteret for skandinaviske motorsykkelklær, og har produkter for hele spekteret av brukere, fra turkjørere og dem som søker opplevelser, til kaféracere og urbane pendlere. Klærne, som er velkjent for beste skandinaviske kvalitet, blir testet under alle værforhold og fungerer like bra i sommervarme som på den kaldeste høstdagen. Etter at merket ble overtatt i 2019, er den nye 2022-kolleksjonen det første utvalget som helt og holdent er designet av ekspertene hos Duell, Skandinavias største ettermarkedsdistributør for motorsykler. Den nye Halvarssons-kolleksjonen vil være tilgjengelig fra og med mars. Halvarssons’ skinn- og tekstilprodukter er tilgjengelig i utvalgte motorsykkelbutikker til prisverdige priser, for både kvinner og menn. 

Et merke med tradisjon og suksess

Peter Storgård, Head of Design & Product Management hos Duell, er stolt av resultatene.

– Det å overta et så tradisjonsrikt og vellykket merke som Halvarssons, og ha ansvaret for å utvikle hele utvalget av bekledning for motorsyklister til neste utviklingsnivå, var en stor ære for både meg selv og teamet. Med den største respekt for tradisjonene og merkets DNA, tilpasset vi produktene varsomt og knyttet klærne til de siste teknologiske nyvinningene. Følgelig ser vi bekledning for motorsyklister som fremdeles umiddelbart oppfattes som klassiske Halvarssons-klær, men som tilbyr sikkerhet og komfort i henhold til de høyeste internasjonale standardene, sier Storgård. 

Både skinn- og tekstilprodukter er laget med Triple Stitch, og har omfattende sikkerhets- og komfortelementer, noe som har hevet merket til toppsegmentet innen motorsykkelklær av høy kvalitet. Spesielt vil Halvarssons ledende posisjon på det skandinaviske klesmarkedet bli styrket, på grunn av bruken av de aller siste teknologiske løsningene: som for eksempel det egenutviklede HI-ART®-materialet som øker beskyttelsen mot skliskader i betydelig grad, eller den høyeffektive, pustende membranen DRYWAY + 2.0. Hele Halvarssons-porteføljen har beskyttere i individuelle størrelser, hansker, undertøy og tilbehør. Utvalgte Halvarssons-jakker er klargjort for airbag. 

Sikkerhet gjennom komfort 

– De høyeste sikkerhetsstandardene, komfortabel passform og elegant design utelukker ikke hverandre. Halvarssons har bevist dette i mange år med sine skinn- og tekstilkolleksjoner, under merkets slagord «Safety through Comfort” – sikkerhet gjennom komfort. “Sikkerhetsklær må ha en komfortabel passform slik at motorsyklisten kan fokusere alle sine sanser på det som er viktig: veien forover og trafikken. Dette beskytter ikke bare motorsyklisten mot ulykker, men hjelper ham/henne til å få mer fornøyelse ut av kjøreturen”, forklarer Peter Storgård. 

Det er en viktig del av utviklingsprosessen at alle Halvarssons-klær og -beskyttere må bestå komplekse testscenarioer i samsvar med EU-forskriften for beskyttelsesklær. Under sertifiseringen blir sklimotstand, støtabsorbsjon, rivestyrke og sømstyrke testet. Avhengig av formålet med klærne, får jakkene en høyeste sertifisering fra AA til maksimalt AAA i henhold til EU-standarden EN 17092 for beskyttelsesklær for motorsyklister. Det er selvsagt at Halvarssons’ mål ikke er å innfri minstekravene i EU-lovgivningen, men å sørge for maksimal sikkerhet for brukeren. 

Kvalitet du kan føle, og som beskytter 

Alt fra moderne og funksjonelt designede tekstilklær til de klassiske skinnkolleksjonene, samt sikkerhetsegenskaper, har alle klær utallige andre kvalitetsegenskaper som gir løfte om høyeste grad av komfort. Fra yttermaterialet til fôret, er det opptil seks lag med forskjellige materiale som behandles, og som passer perfekt sammen. Yttermaterialet har, uansett om det er skinn eller tekstil, for eksempel trippelsøm i de sårbare områdene, som skulder, albu, hofte eller kne. 

Under det ytre laget er det et unikt og ekstremt slitefast stoff som er utviklet av Halvarssons: HI ART®. Det er plassert i de spesielt sårbare områdene og øker beskyttelsen mot skrubbsår: HI ART gjør skinn 200 % sterkere, og tekstiler ikke mindre enn 500 % sterkere. Som en egenutviklet teknologi, brukes HI ART® kun av Halvarssons og dets søstermerke, Lindstrands. 

Det tredje laget er de innebygde beskytterne. De er tilpasset kroppsstørrelsen og er i tillegg utstyrt med borrelås som er sydd inn for å holde beskytterne på plass og gjøre justering enklere. 

Helårskolleksjonen er vind- og vanntett. For å sørge for optimal beskyttelse, bruker Halvarssons kun membraner av høyeste kvalitet fra produsenten av merkene DRYWAY, DRYWAY + og DRYWAY + 2.0. Materialet lar fuktighetsdamp slippe ut fra innsiden, samtidig som det holder vind og regn ute. DRYWAY + 2.0 er særdeles effektivt: det har en vanntetthetsverdi på 10 000 mm og en pusteevneverdi på 30 000 g/m2/24 t. Disse verdiene ligger helt i toppen når sammenlignet med andre beskyttelsesklær som er tilgjengelig på markedet. 

For å øke komforten enda mer, er det et ekstralag med «Air Mesh»-stoff under DRYWAY-membranen på mange produkter. Til slutt er det et indre fôr, som er nærmest kroppen til motorsyklisten: Halvarssons bruker innsydde eller uttakbare innerste fôr laget av nettstoff, avhengig av modellen eller designen. Ofte brukes det også kvalitetsstoffer fra OUTLAST®, som optimerer den fremragende ventilasjonen og varmeutvekslingen. Vinterkolleksjonen har også et varmfôr og et polstret fôr. 

Det må ikke glemmes at bærekraft og dyrevelferd er viktig for Halvarssons ved valg av materialer. “Våre behandlede geite- og kuskinn er 100 prosent biprodukter fra kjøttbehandling”, sier Peter Storgard. 

Beskyttere, hansker og undertøy 

Som komplement til kolleksjonen tilbyr Halvarssons beskyttere for ryggen, skuldrene brystet, hoftene, albuene og knærne i forskjellige størrelser. Programmet kompletteres av hansker, undertøy og et omfattende utvalg av tilbehør. 

Halvarssons er nå tilgjengelig fra utvalgte forretninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *