Førerutvikling i spektakulære omgivelser

Historiens første førerutviklingskurs i regi av Straand Hotel gikk av stabelen denne helgen, og i strålende vær med flinke instruktører må vi kalle dette en suksess.

Tekst og foto: Rolf W. Marthinsen

Det er mange aktører som tilbyr førerutviklingskurs i Norge, men kurset i regi av Straand byr på mer enn bare øvelser rundt kjegler. De som er med hele veien fra hotellet får først med seg en 40 minutters tur på fantastiske motorsykkelveier fra Vrådal, til flystripa i Fyresdal hvor selve øvingen foregår. Etter en hel dag med ulike øvelser, med personlige tilbakemeldinger fra erfarne instruktører fra Førerutvikling.no og kjørelærere fra ulike kjøreskoler, fikk deltakerne også en tur tilbake til hotellet via Treungen. På den måten kunne deltakerne ta innover seg det de lærte på banen og ha dette i bakhodet på kjøreturen tilbake til hotellet som tok cirka en times tid.

Dagen på flystripa var todelt. Før lunsj var det satt av fire poster med ulike øvelser. Alt fra krypkjøring, kontrastyring, unnamanøvrering og svingteknikk fikk deltakerne bryne seg på før de fikk servert lunsj i sola på Fyresdal flyplass. Etter lunsj trente samtlige på en øvelse helt til denne festet seg til ryggmargsrefleksen. Øvelsen går ut på å stoppe motorsykkelen så raskt som mulig i flere hastigheter. Øvelsen heter “optimal brems” og de som følte seg sikre nok foretok en nødbrems i 80 kilometer i timen, med en hånd på styret. Etter mange timer med ulike øvelser var det klart for turen tilbake til Straand Hotel hvor deltakerne kunne leske seg med kald drikke, en dusj og herlig middag i hotellets restaurant.

Det var god variasjon på kjøretøyene som ble brukt. Her en Royal Enfield fra 50-tallet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *