Får tilbake MC-rabatt på ferjer

Motorsyklister som pendler med ferje får tilbake rabatten som de i fjor mistet da verdikortet ble faset ut til fordel for Autopass-brikke.

De to siste sesongene har NMCU fått en rekke henvendelser fra frustrerte som mistet rabatten da det ble innført Autopass, altså ferjebillett betalt via bombrikke. Da Autopass-betaling ble innført for å gjøre billettbetalingen mer kostnadseffektiv, ble det elektroniske klippekortet (verdikortet) fjernet.
Det resulterte i at MC-pendlere fikk en drastisk prisøkning for ferjeturene, selv om MC-prisen ble satt «noe ned» som et slags plaster på såret.
NMCU har i halvannet år hatt møter, telefonsamtaler og korrespondanse med Vegdirektoratet og Samferdselsdepartementet (SD) for at MC-pendlere skulle få tilbake muligheten for rabatt.
Nå har vi lykkes!

Endelig svar

Vi har påpekt at «kostnadseffektiv» betaling har ført til en urimelig og diskriminerende prisøkning for tohjulinger. Etter (nok en) purring til SD har vi fått beskjed om at vi har fått uttelling for innsatsen.
I et dokument undertegnet avdelingsdirektør Hans Einar Nerhus og underdirektør Dag Namtvedt i SD blir det gjort klart at MC igjen kan bli innrømmet inntil 50 prosent rabatt på ferjereiser. Det forutsetter at motorsykkeleieren tegner Autopass-ferjekonto og forskuddsbetaler et visst beløp.


Endelig har NMCU fått tilbake rabattavtale på ferjer

Da MC-pendlere mistet muligheten for rabatt, ble det begrunnet med at motorsykkel ikke kan utstyres med Autopass-brikke. Imidlertid førte korona-pandemien til at det ble slutt på at bilister – og motorsyklister – uten Autopass-brikke måtte betale manuelt. Da de ble etterfakturert for ferjeturen, åpnet det for å gjeninnføre MC-rabatten. Dette fordi skiltene på kjøretøyene ble scannet for å sende ut faktura.
Hos Vegdirektoratet har prosjektleder for Autopass på ferje, Dag Hole, vist stor imøtekommenhet når NMCU har vært i kontakt med ham.

Flere kjøretøy

At MC igjen kan oppnå 50 prosent rabatt er litt «bortgjemt» på hjemmesiden autopassferje.no, men Hole opplyser at rabatten er gjeninnført. Det går også an å registrere MC-en sammen med en eksisterende avtale for bil, og rabatten for MC blir regnet ut fra gjeldende ordinære MC-pris. Dette på samme måte som å registrere en personbil og en bobil, som også betaler ulik pris, på samme Autopass-ferjekonto.
Vær oppmerksom på at det er noen ferjestrekninger i Trøndelag, Troms og Finnmark, samt strekningen Moss – Horten, som ikke har denne rabattordningen, noe som også gjelder for bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *