Ducati Streetfighter V4 – små, men verdifulle oppgraderinger

  • Ducati Streetfighter V4
  • Ducati Streetfighter V4
  • Ducati Streetfighter V4

Ducati Streetfighter V4 så dagens lys for første gang i 2020, og befinner seg i kategorien nakensykkel med ekstrem prestanda. I går lanserte Ducati tre nye versjoner av råtassen.

Ducati Streetfighter V4 yter mer en en hestekraft per kilo. Med hjelp av 208 hester flytter den de 197,5 kiloene (178 tørr) i en forrykende fart. Den er ekstrem på bane, men også svært behagelig og underholdende på vei.

Les også testen vi utførte på 2020-modellen: Ducati Streetfighter V4 – en kompakt råtass

Endringene på nye Ducati Streetfighther

Det er på ingen måte en helt ny motorsykkel Ducati nå presenterer. Det er kanskje elektronikken og endringer i chassiset som er mest interessant. Svingarmen er plassert 4 millimeter høyere. Dette gjør at vekten forflyttes litt fremover og skal gjøre motorsykkelen mer stabil. Denne endringen skal gi bedre kontroll i utgang av sving og ved ekstrem akselerasjon. På V4 S finner vi Öhlins NIX 30 opp-ned-gaffel foran og en TTX36 demper bak. Sammen med Marchesini støpte lettmetallfelger vil vi tro at det ikke er noen sak å finne gode spor på bane.

Frontlykten på streetfighteren er inspirert av Jokeren i Battman
Designet på frontlykten til Streetfighter V4 er inspirert av The Joker i Battman-filmene.

Elektronikken skal også være forbedret. Du finner fire motorstrategier; Full, High, Medium og Low. Full mode skal gi maks effekt og dreiemoment uten elektroniske filtere, bortsett fra på første gir. Når det gjelder kjøremodus har 23-modellen fått et nytt Wet Riding Mode som skal gi enda tryggere kjøring i regnvær.

TFT-displayet er det samme som på nye Panigale. Når du velger Track Mode får du opp nesten identisk informasjon som på MotoGP-syklene. Det vil si at de mest viktige dataene får best plassering i skjermen. Ellers har Engine Brake Control (EBC) fått ny software som garanterer bedre stabilitet og bedre presisjon ved nedbremsing.

Versjonene Ducati nå lanserer er: Streetfighter V4, Streetfighter V4 S og Streetfighter V4 SP. Sistnevnte er vesentlig bedre speck-et. V4 SP leveres med felger i karbon som er 1,4 lettere, Brembo Stylema R bremser foran og tørrclutch for å nevne noe.

Priser:

  • Streetfighter V4 348.500.-
  • Streetfighter V 4 S. 381.900.-
  • Streetfighter V 4 SP. 484.000.-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *