Ducati med nok en mashup med Lamborghini

Denne gang er det modellen Streetfighter som har fått en vesentlig makeover og lakkert i de samme fargene som en spesialversjonen av Lamborghini av Huracán STO.

Siden det er VAG som eier både Ducati og Lamborghini er det kanskje naturlig å gjøre noe sammen med disse to merkevarene. De er jo eksklusive og ekstreme på hvert sitt hold. I november 2020 ble det gjort et liknende stunt med Lamborghinis modell Siàn FKP 37 og Ducati X-Diavel. Den gang ble det produsert 630 eksemplar av en helt spesiell X-Diavel. Streetfighter-en som denne gang linkes opp mot Lamborghini-merkevaren skal også lages i 630 eksemplar. Gimmicken stammer fra årstallet 1963 som var det året Lamborghini etablerte seg som sportsbilprodusent. Før den tid lagde fabrikken kun traktorer. I tillegg vil 63 Lamborghini-eiere kunne kjøpe en Ducatis Streetfighter med samme spesifikasjoner lakkert i fargene til Lamborghini-en de allerede har. Samtlige 630 + 63 eksemplar vil få sitt unike serienummer inngravert på styrekrona.

Design

Når det gjelder designet har denne Streetfighter-en fått felger som er tilsvarende like som Huricáne STO sine, og luftinntakene matcher også de vi finner på bilen. Bakenden har også hentet inspirasjon fra bilen og fått et litt annet preg. Fotpinnenne kan justeres, og de fleste detaljer som ellers er i plast på en vanlig Streetfighter er nå byttet ut med deler i karbon. Lakkeringen er helt spesiell med samme farge som den eksklusive sportsbilen. 63-nummeret på tanken preger designet og det er liten tvil hvilken versjon vi har med å gjøre.

Spesifikasjoner

Ducati Streetfighter er blant de råeste –eller kanskje den råeste nakensykkelen– som noen gang er serieprodusert. Også Lamborghini-varanten har svimlende 208 hester fordelt på en våtvekt på 196 kilo (178 tørr). Det vil si mer enn én hestekrefter per kilo. Dreiemomentet er oppgitt til å være 123 Nm. Motoren er utstyrt med tørrclutch og har fått et helanlegg fra Akrapovic, laget i titan. Motor og eksosanlegg er Euro 5 godkjent og støtdempere er levert av Öhlins. Og som Ducati etter hvert er blitt kjent for er også denne modellen utstyrt med bremser fra øverste hylle hos Brembo.

Prislappen på denne herligheten er på ingen måte beskjeden. Om du ønsker å gå til anskaffelse av et eksemplar må du punge ut med 773 000 blanke kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *