Ducati godt i gang med testkjøring av prototypen V21L

Se video i artikkelen

Som kjent overtar Ducati stafettpinnen om å levere elektriske motorsykler til MotoE fra 2023, og nå kan du se levende bilder fra en testtur på Vallelunga-banen.

Lengre nede i artikkelen kan du se videoen Ducati har laget og publisert i sine kanaler, og vi liker det vi ser. Siden 2019 og fram til 2023 er det Energica som har levert sykler til MotoE som kjøres sammen med MotoGP-sirkuset. I MotoE finner vi 18 førere fordelt på 11 lag. Løpene er naturlig nok kortere enn i MotoGP og i 2021 ble det kjørt 6 runder på banen. Alle førerne kjører -enn så lenge- motorsykler produsert av Energica, men neste sesong er det nettopp Ducati som leverer motorsykler til dette løpet som etter hvert har fått stor interesse. Dagens MotoE-sykler yter 160 hester, har et dreiemoment på 200 Nm, akselerer fra 0 til 100 på 2,6 sekunder og når en toppfart på 270 kilometer i timen.

Her finner du en oversikt over MotoE-løpene i 2021.

Godt i gang med testingen

– Helt siden vi tok prototypen med på bane for første gang har vi jobbet kontinuerlig med utviklingen. Hardt arbeid fra hele teamet har gitt resultater og vi har god progresjon. Noe vi er svært tilfreds med. I løpet av kun fire måneder takler prototypen nå kurvene på italienske baner og gir positiv respons. Det er mye arbeid som gjenstår, men vi er definitivt på vei mot målet, sier eMobility direktør Roberto Canè i en pressemelding.

Les også: Ducati – første testrunde på bane med sin elektriske MotoE modell

Som testfører for prototypen har utviklingsteamet i Ducati ansatt Alex De Angelis. Han konkurrerte i MotoE sesongen 2019. Utviklingsteamet i Ducati jobber nå aktivt mot å redusere vekten ytterlig, og utvikle en motor som yter mye og bruker lite strøm.

Ducatis deltakelse i MotoE er et historisk og viktig steg i retning en elektrisk fremtid. I løpet av de neste månedene lover produsenten å dele mer informasjon om den teknologiske utviklingen av V21L, og vi vil viderebringe denne informasjonen når den er tilgjengelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *