Ducati går elektrisk og blir eneleverandør til MotoE

Prosjektskisse av motorsykkelen Ducati holder på å utvikle.

Ducati overtar stafettpinnen etter Energica og skal levere samtlige motorsykler til MotoE fra 2023.

Ifølge Claudio Domenicali, CEO i Ducati Motor Holding, har selskapet studert elektiske motorsykler en god stund, og er allerede i gang med å utvikle motorsykler til MotoE som kjøres parallellt med MotoGP.

Les flere nyheter her

Claudio Domenicali og Carmelo Ezpeleta gir hverandre hånden på at Ducati blir ny eneleverandør til MotoE fra 2023.

– Vi er stolte over å kunne annonsere at Ducati blir ny eneleverandør for FIM Enel MotoE World Cup. Med deres utrolige racing-historie er det en ære å ønske velkommen til en av de mest kjente produsentene i stallen som kan ta denne utfordringen videre, sier Carmelo Ezpeleta som er CEO i Dorna Sports i en pressemelding.

Kontrakten Dorna Sports har inngått med den velkjente italienske produsenten gjelder fra 2023 til 2026.

Dette er et historisk steg for Borgo Panigale motorsykkelfabrikk og med denne kontrakten får Ducati mulighet til å tilegne seg viktige erfaringer, og være et laboratorium for nye løsninger gjennom racing. Ducati har trolig ikke mer en tiden å veien før de stiller på startstreken. Domenicali sier i pressemeldingen at de vil gjøre sitt ytterste for å lage lette motorsykler slik produsenten allerede er kjent for. På spekulasjoner om vi snart vil se en elektrisk Ducati med skilter svarer Domenicali at de foreløpig ikke har planer om å lage gateversjoner riktig ennå.

Ducati vil gjennom events gi fansen muligheten å føle utviklingen av prosjektet, steg for steg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *