Ducati DesertX – så var den endelig her

Se video

En av de mest spennende nyhetene for 2022 ankom Norge i dag. Hos Løvaas Motor i Holmestrand ble et eksemplar av nye Desert X pakket ut, og er snart klar til demokjøring.

Tekst, foto og film: Rolf W. Marthinsen

Ducati har mange spennende modeller i porteføljen, men en litt lettere enduro/adventure-sykkel som er litt mer grusvennlig er etterlengtet. DesertX skal fylle gapet der modellen Multistrada ikke strekker til. En lettere sykkel med høy bakkeklaring, knastedekk og dempere med lang fjæringsvei. En motorsykkel man kan ta med på mer krevende skogsbilveier. For lengre rekkevidde kan DesertX utstyres med ekstra tank. Utseendet er litt retro og kan minne om eldre motorsykler som for eksempel Gagiva Elephant som ble produsert på 90-tallet. Visst ser den bra ut og gjett om vi gleder oss til å prøve.

Les også: En kompromissløs utfordrer

Fredag kom det overraskende et eksemplar til Løvaas Motor i Holmestrand. En hektisk fredag med mye å gjøre i den lille butikken. Likevel var jeg så heldig at jeg fikk tatt en liten titt, selv om den ikke var helt ferdigmontert. Ifølge selger hos Løvaas Trond Haugestad kom sykkelen helt uventet. De trodde ikke den skulle komme riktig ennå, men plutselig kom et eksemplar i en leveranse sammen med flere andre Ducati-modeller. Løvaas har lagt inn ordre på flere sykler og tror dette kommer til å bli en sykkel som selger bra på det norske markedet.

Se videoen fra Løvaas Motor i Holmestrand.

– Den dukket plutselig opp. Vi har mange sykler i bestilling og ventet ikke denne riktig ennå, men nå er den altså her. Den første vi har fått nå skal gå som demosykkel og mange har vært innom i dag for å få et glimt av sykkelen, sier Trond Haugestad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *