Demonstrerer mot flere stengte veier for motorsykler

Illustrasjonsfoto: FEMA

Til manges frustrasjon er det de siste årene er det blitt forbudt å kjøre motorsykkel på flere veistrekninger i Tyskland. På lørdag vil motorsyklister i Feldberg-området vise sin misnøye mot enda flere forbud mot MC, og motivene bak beslutningene som allerede er tatt.

Tekst: Rolf W. Marthinsen

Illustrasjonsfoto: FEMA

Førstkommende lørdag vil tyske motorsyklister samles for å vise sin motstand mot flere forslag til stengte veier for MC. På nettsidene til The Federation of European Motorcyclists’ Assoiations (FEMA) og Bundesverband der Motorradfahrer e.V. (BVDM) meldes det om stor oppslutning og det ventes et storinnrykk av tyske motorsykler til denne markeringen. Kortesjen vil starte klokken 11.30 i Hoctaunus distriktet og ende opp i Sandplacken Feldberg.

Formelt der det tre grunner til demonstrasjonen i Feldberg-området:

Tester til resultatene passer

Midlertidige stengninger skulle i følge tyske myndigheter overvåkes og støytestes i en gitt periode. Resultatene fra de første testene er holdt tett til brystet og myndighetene har av ukjent årsak rekvirert flere tester og målinger. MC-organisasjonen BVDM krever innsyn i resultatene og en begrunnelse om hvorfor det kreves flere tester. Veistrekningene som skulle testes vil holdes stengt hver andre helg i måneden i tidsrommet april til oktober. Dette til tross for at testing også ble utført i 2019.

Motorsyklistenes løsninger blir oversett

BVDM og FEMA har sammen forfattet et brev til ordførerne i Schmitten og Oberursel, samt alle de lokale politiske partiene i mars, men har ennå ikke fått svar fra noen av disse instansene. Dette tolker de to organisasjonene som en autoritær fornærmelse. BVDM og FEMA mener politikerne ikke gjør nok for å møtes til forhandlinger og for å finne en felles løsning.

Avtalebrudd

BVDM mener at de aktuelle politikerne ikke holder hva de lover. Ordfører i Schmitten Julia Krügers og rådmann i byen Oberursel Cristof Fink lovet i valgkampanjen i 2021 at stengte veier for motorsyklister skulle være en absolutt siste utvei. Ingenting tyder på at de aktuelle politikerne ønsker å leve opp til sine valgløfter om dette temaet.

Mange nordmenn kjører i Tyskland

Stengte veier for MC i Tyskland kan være en utfordring også for norske motorsyklister som ønsker å feriere med motorsykkel i Europa. Tradisjonen tro er det mange nordmenn som ønsker å legge motorsykkelturer gjennom Tyskland for å komme til de europeiske alpene. De fleste av oss er ikke så glade i motorveier og ønsker kanskje å kjøre mindre veier for å komme til målet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *