Buell klar med to nye modeller

Etter tre år med testing er Buell 1190 SX og 1190 Hammerhead endelig klare for salg.

Neste uke åpner Buell for online bestilling for det amerikanske markedet. De to modellene er 1190 SX og 1190 Hammerhead, og visst ser de bra ut. Om disse noen gang vil bli typegodkjent og solgt i Norge vil kun tiden vise.

Fram til nå har produksjon av nyutviklede modeller vært begrenset, men mye tyder på at den amerikanske produsenten ønsker å få mer fart på arven fra Erik Buell som startet selskapet i 1983. På produsentens nettside blir du nå møtt med slagordet Buell is Back, og en beskjed om at online salg starter mandag 1. november.

Onlinebestillingen blir omtalt som Bullvana og mye tyder på at produsenten satser på online bestilling med levering.

De to modellene vil ha en V-twin motor på 1190 kubikk som yter 125 hester og har et dreiemoment på 185 Newtonmeter. Rammen og svingarmen er i aluminium og våtvekten er på beskjedne 190 kilo. Modellene har dempere fra Shova og foran finner vi to skiver på 386 millimeter og to kaipere med fire stempler hver. Bak finner vi en skive på 220 millimeter og en kaliper med to stempler.

Vi ønsker Buell lykke til og vil følge med på hva produsenten gjør fremover. Slik det ser ut nå kommer det også en Super Touring modell i 2023, trolig med den samme motoren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *