Trolig første nordmann som har kjørt Lindesnes – Nordkapp på elektrisk motorsykkel

– 71 grader Nord. Målet er nådd!

nordkapp_1
nordkapp-7
nordkapp-8
nordkapp-9
nordkapp-12
nordkapp
nordkapp-6
nordkapp-5
nordkapp-4
nordkapp-3
nordkapp-2
previous arrow
next arrow
Shadow

Jeg skal være litt forsiktig å si at jeg er den første, men jeg har hittil ikke hørt om noen nordmann som har kjørt en elektrisk motorsykkel fra Lindesnes til Nordkapp. Har du?

Det obligatoriske bildet var det en kar fra Tyskland som tok. Sammen med kjæresten sin hadde de kjørt en BMW GS omtrent samme ruta som meg.

Jeg vet at det var en kvinne i fra Italia som kjørte fra hjemlandet sitt på en maken motorsykkel i fjor, men jeg har aldri hørt om nordmenn som har kjørt samme strekning som jeg nå har gjort på en elektrisk motorsykkel.

For ti dager siden startet jeg min ferd nordover fra Lindesnes, og i dag kunne jeg parkere Zero-en så langt nord man kommer med kjøretøy på norske veier. Det har vært en utrolig reise. Jeg ville ha en utfordring og det fikk jeg, men det meste har gått på skinner. Zero-en har funket som fjell og jeg aner ikke hvor mange ladestasjoner jeg har sett i dette langstrakte landet, men jeg kan forsikre det at det er ikke få.

Les flere blogginnlegg her

Dagen i dag startet i Olderfjord. Etter en god frokost var jeg på sykkelen litt over ni. Det hadde regnet litt i løpet av natten, men bare et par-tre kilometer lengre nord var asfalten tørr og jeg fikk fint vær hele veien. Jeg vil ikke akkurat skryte av at det var varmt, men jeg var kledd for anledningen. Ull innerst, t-skjorte, en ulltrøye til og en tynn boblejakke under kjøredressen. Jeg kjørte til Nordkapp i fjor også. Da var det enda kaldere enn det var i dag og jeg frøs da veldig de siste kilometerne. Klok av skade stilte jeg langt bedre forberedt i år. Ny kjøredress, gode hansker og støvler fungerte akkurat slik jeg hadde håpet. Jeg kommer senere til å skrive en anmeldelse på utstyret jeg har brukt. Så følg med!

Se video fra turen jeg hadde i fjor her

Tempereturen har i dag variert mellom 8 og 13 grader. Det er merkbart at batteriene ikke er like effektive i så kaldt vær. Selv om jeg la fra meg en del bagasje på overnattingsstedet hadde jeg ikke mer en 10 prosent batterikapasitet da jeg kom til Honningsvåg. Ok da! Det ble kanskje litt friskere kjøring siden jeg ikke hadde så mye vekt med. Det er lett å bli inspirert til aktiv kjøring når Zero-en ikke har så mye ballast. Strekningen Olderfjord – Nordkapp måler cirka 12 mil, og veiene er fine. Her finner du fine svinger og lange strekker. Tunnelene er lange, mørke og kalde, men med lite trafikk ga heller ikke disse noen større utfordringer.

Rein langs veien
Denne bukken lot seg ikke skremme så lett.

Også i dag så jeg mye rein langs veien. Disse er heldigvis litt mer lettskremte enn sauer. Likevel greide jeg å få et par bilder av disse underlige skapingene med mobiltelefonen. De står litt og kikker på meg før de småløper ut i sitt tette element igjen. Landskapet så langt nord er unikt. Her vokser det ikke trær og viddene er enorme. Man passerer noen enkelte hus her og der, men jo lengre nord jeg kommer forsvinner mer og mer av sivilisasjonen og da gjenstår det kun natur. Mye natur! I dag var været noen lunde bra, men jeg kan bare forestille meg hvordan det er her oppe når høst-og vinterstormene raser. Med nordavinden inn fra havet er det ugjestmildt her oppe, men jeg lar meg aldri slutte å bli fascinert av naturen i Nord-Norge. Selv om jeg har begynt å vende nesa hjemover igjen er det nok ikke siste gang jeg befinner meg så langt nord.

Zero-en på Nordkapp
Hit men ikke lenger. Jeg spurte om jeg kunne køre Zero-en helt ut til symbolet, men jeg fikk nei.

Etter en ladestoppen i Honningsvåg var det bare sjarmøretappen igjen. Litt over tre mil med fulladede batterier gir lett glis under hjelmen. Tiden gikk veldig fort i dag. Vipps så var jeg på Nordkapp-platået. Vel framme slår det meg hva jeg egentlig har gjort, og jeg får en slags tomhetsfølelse. Det jeg har gledet meg til i over et halvt år er plutselig over. Heldigvis har jeg noen mil hjem på Zero-en. Det blir nok straka vegen, men det blir noen kilometer og ladestasjoner før jeg er vel hjemme i Horten igjen.

Jeg hadde tenkt til å la dette bli det siste blogginnlegget på en stund, men det kan jo hende det skjer noe spennende på vei hjem også. Hvis du vil at jeg skal blogge litt på vei hjem, så legg igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor. Hvis du ser jeg står å henger ved en ladestolpe de neste dagene så kom gjerne bortom å slå av en prat 🙂

2 thoughts on “Trolig første nordmann som har kjørt Lindesnes – Nordkapp på elektrisk motorsykkel

  1. Skriv mer Rolf, jeg kom bare til Senna landet så stoppet sykkelen, fikk den tilbake til Alta og en lokal mekaniker fikk se på den og fikk start på den og dagen etter så kom jeg nesten til Senna landet før det hele stoppet igjen. Gratulerer med vel gjennomført tur, jeg hadde mye regn og jeg starten dagen før deg….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *