Sikkerheten først – nødpeilesender fra Garmin

Med Garmin inReach Mini 2 vil jeg kunne tilkalle hjelp selv om jeg ikke har telefondekning.
Jeg har festet nødpeilesenderen på ryggsekken slik at jeg kan nå den dersom jeg skulle falle av sykkelen.

Siden jeg stadig befinner meg i områder uten telefondekning har jeg gått til anskaffelse av en Garmin inReach Mini 2 nødpeilesender. Med hjelp av denne kan du også følge meg i sanntid når turen til Sverige og Finland starter.

I uke 30 setter jeg av gårde på årets langtur. Denne gang vil turen foregå i fjell og skogsområder, mest mulig på grusveier. Jeg starter i Norge, men beveger meg raskt over til Sverige og vil ikke sette kursen hjemover før jeg er ganske langt inne i Finland. Jeg vet ikke helt hvor mange dager jeg kommer til å bruke på denne turen, men jeg har satt av to uker.

Jeg skal foreta turen alene, og mye av tiden vil jeg befinne meg på steder der det ikke er dekning på telefonen. For at jeg skal kunne motta hjelp dersom uhellet skulle være ute har jeg anskaffet meg denne GPS-enheten som blant annet har innebygget nødpeilesender. Enheten heter Garmin inReach Mini 2. Denne skal festes på ryggsekken slik at jeg enkelt kan nå den dersom jeg skulle falle av motorsykkelen. Enheten kan også brukes opp mot telefonen slik at man også kan sende sms via satellitt. Garmin inReach Mini 2 kan i tillegg spore mine bevegelser hvert ti-ende minutt, og denne funksjonen kan deles med andre i en kartapplikasjon på Garmins nettsider. Jeg tenkte derfor at det kunne være spennende dersom du som leser kan se i nesten sanntid hvor jeg befinner meg. Klikker du på knappen ovenfor, eller her kommer du inn i Garmins kartapplikasjon som viser min posisjon, og hvor jeg har kjørt. Håper du synes dette er en morsom greie å følge med på.

Testtur

I dag har jeg vært ute på en testtur for å sjekke at traciking-funksjonen fungerer og resultatet kan du se dersom du klikker på en av knappene på denne siden, eller her. Foreløpig ser det ut som enheten fungerer som den skal hvilket føles betryggende. Flere oppdateringer om forberedelsene til turen kommer etterhvert.

Rolf

Garmin inReach Mini 2 er liten og festes lett med en karabinkrok til ryggsekken eller liknende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *