Nord-Norge viser seg i all sin prakt

De siste dagene har vært hektiske, men innholdsrike. Nå er jeg ankommet Andenes og skal ta ferja over til Senja i morgen tidlig.

trondheim_andoya-5
trondheim_andoya-2
trondheim_andoya_landskap-9
trondheim_andoya
trondheim_andoya-3
trondheim_andoya-10
trondheim_andoya-8
trondheim_andoya-7
trondheim_andoya-6
trondheim_andoya-4
previous arrow
next arrow
Shadow

Etter en hviledag i Trondheim var mine og Zero-ens batterier fulladet. Derfor tok jeg en ren transportetappe gjennom Nord-Trøndelag og opp til Korgen. Jeg klokket inn 45 mil, hvilket ikke er ille med tanke på at jeg måtte stoppe å lade tre ganger denne dagen. Første ladestopp ble Steinkjær og planen var å ta andre stopp på Majavatn, men det var det kø på alle ladeuttakene. Derfor gamblet jeg på å nå neste ladestasjon som er stasjonert i Trofors. Dette ble en nervepirrende etappe. Med mye oppoverbakker minket kapasiteten på batteriene raskere enn jeg synes var morsomt. Da jeg endelig så ladestasjonen hadde jeg to prosent strøm igjen, som gir cirka fire kilometer kjøring. I Korgen ble det litt mat og rett i soveposen.

I Fauske ble det kaffe og kaker i garasjen til Ted Eirik Jacobsen
Hos Tedd Eirik Jakobsen (t.v) ble det kaffe, kake og litt dekksparking mens Zero-en fikk litt strøm.

Før jeg dro hjemmefra sendte jeg ut en pressemelding til en rekke lokalaviser om turen min. Da jeg skulle stoppe å lade i Krokstrand, ikke langt unna Mo i Rana, så jeg en ung journalist fra Rana Blad. Jeg huket tak i den unge sommervikaren og spurte om han hadde hørt om ferden min, og vipps så ble jeg intervjuet mens jeg sto og ladet. Videre bar det til Fauske og hjem i garasjen til Tedd Eirik Jacobsen som har tatt kontakt med MC24-7.no på Facebook i forkant. Her vanket det kake og kaffe og en svært hyggelig MC-prat.

Fra Fauske bar det videre til Tømmerneset hvor jeg traff min gode venn Bjørn Olav Vold. Han hadde vært i Tromsø med familien. De hadde feriert i Tromsø og Lofoten og nå hadde han sendt familien hjem med fly for å kjøre alene i bobilen sin hjem. Bjørn Olav er en svært ivrig amatørfotograf og hadde tidligere på dagen fotografert havørn. Det ble en særdeles hyggelig kveld med langtidsstekt laks og litt god drikke. Det var godt å slippe å slå opp teltet og heller ligge i en varm bobil.

På formiddagen var det havbleike mellom Innhavet og Bogenes

Fra Tømmerneset gikk turen til Bogenes for å ta ferja over til Løddingen. Fra Løddingen rettet jeg framhjulet mot Sortland for en ladestopp og litt handling. Videre bar det til Andøya. Jeg kjørte denne strekningen i fjor også. Da -som nå- hadde jeg knallvær og kjørte vestsiden av øya nordover mot Andenes hvor jeg befinner meg nå. Det var veldig fullt på Midnattsol Camping. Derfor kjørte jeg litt lenger, til Andenes Camping som har minst like fin utsikt. Jeg hadde et håp om å se midnattsolen ut mot havet, men i ettermiddag kom havtåka innover og sikten er ikke bra akkurat nå. Jeg krysser fingrene om at tåka kanskje kan lette utover kvelden.

I dag har jeg fått vasket litt klær og jeg ser fram i mot en dusj om ikke lenge. I morgen tar jeg ferja over til Gryllefjord på Senja. I fjor var det tåkete over Senja da jeg passerte, men jeg har et håp om at det blir klarvær denne gang. YR sier i hvert fall det. Målet i morgen er å nå Tromsø.

Hvis du som leser dette møter meg langs veien er det hyggelig om du tuter, vinker eller slår av en prat om jeg står i ro.

Andøya med utsikt mot Bleik. Kunne ikke vært heldigere med været.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *