Mobilen som veiviser

Osmand kartaplikasjon på telefonen
Den vanntette telefonen med kartapplikasjonen OsMand. På høyre side kan du legge inn informasjon som du har behov for underveis.

Vi holder nå på med en reportasje om å bruke mobiltelefonen som en erstatning for en tradisjonell GPS. Et godt argument for å ha mobiltelefonen i lomma er at du kan nå den dersom uhellet skulle være ute. Derfor har vi kjøpt inn en ekstra vanntett telefon som vi nå tester ut ulike kartapplikasjoner på.

Les flere blogginnlegg her

Carpe controller
Carpe-controlleren er trådløs, oppladbar og enkel å betjene selv med hansker på.

Fordelene med å bruke en telefon fremfor en tradisjonell kartplotter er at det finnes utallige app-er og karttyper som du kan switche mellom. Bakdelen er kanskje at rimelige telefoner ikke er like lyssterke som de siste versjonene av de kjente GPS-ene.

Foreløpig har vi testet ut applikasjonene OsMand og Drive Mode Dashboard 2. Vi gikk til anskaffelse av en billig Android-telefon (1200 kr. bestilt fra Hong Kong) et originalt feste på motorsykkelen, en låsbar festeanordning for selve telefonen og en Carpeiter-kontroller som trådløst kan styre Androide-telefoner. Med Carpeiter-kontrolleren kan vi zoome inn og ut og orientere oss på kartet ved hjelp av to knapper og en joystick.

Foreløpig er vi svært fornøyd med hvordan dette fungerer, men vi skal teste mer. Full reportasje kan du lese om når vi åpner nettstedet hele nettstedet første august.

Her ser du et skjermbilde fra Drive Mode 2-appen som er et dashbord hvor du selv kal legge til de andre app-ene du måtte ønske. GPS-enheten i telefonen monitorerer hastighet og logger duren automatisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *