Mens vi venter på noe godt planlegger vi veien videre

For de aller fleste av oss er det ennå en stund til sesongstart, men plutselig er vi der. MC24-7 legger planer for sesongen og vi kan allerede nå røpe at det vil komme mye spennende stoff fremover.

Alle nyhetene om årets modeller er sluppet for en god stund siden, og vi klør allerede i fingrene etter å få testet så mange av disse som mulig. De fleste nyhetene for 2022 er oppgraderinger av tidligere modeller, men det er spesielt en motorsykkel jeg allerede har blinket meg ut. For noen år siden besluttet Ducati og ikke lengre lage Multistrada Enduro, og i høst fikk vi altså vite hvorfor. Ducati Desert X er en helt ny modell som ser utrolig spennende ut. Spesielt hvis en liker adventure-sykler. Denne motorsykkelen vil ta opp kampen med de mer etablerte i dette segmentet som for eksempel, KTM, Husqvarna, Yamaha. Med design-linjer fra tidligere rally-modeller ser Desert X ser veldig spennende ut. Desert X er en lettere motorsykkel med riktige hjul og dempere for røffe underlag. Men, ønsker du et eksemplar må du ha litt tålmodighet. Produksjonsstart på fabrikken er i begynnelsen av mai, og Anders Breiseth på Løvaas Motor i Holmestrand håper å få de første syklene i slutten av mai.

Ny prosjektsykkel

Du lurer kanskje på hva slags motorsykkel vi ønsker å gå til anskaffelse av. Kanskje du har lyst til å gjette?

Veien til førerkortet

Videre vil vi følge opp med Isaks vei til førerkortet. Han har nå tatt teoriprøven som han greide på første forsøk, og det er ikke til å stikke undere en stol at 15-åringen begynner å bli utålmodig. Ellers jobber vi nå med et annet prosjekt som vi ønsker å lage en serie på. Gruskjøring blir stadig mer utbredt og etter turen jeg hadde til Portugal i høst ble jeg minnet på hvor mye jeg savner å kjøre på litt mer utfordrende veier.

Prosjektsykkel

Å drive et nystartet online MC-magasin er forbundet med en solid økonomisk risiko, men hvis alt går etter planen kjøper vi snart inn en prosjektsykkel som vi ønsker å rigge opp for lange dager for gruskjøring. Vi ser for oss at vi kommer til å oppgradere, og gjøre en del modifiseringer på, denne motorsykkelen slik at man kan tilbringe lange dager på skogsveier uten at det går på helsa løs. Du lurer kanskje på hva slags motorsykkel vi ønsker å gå til anskaffelse av. Kanskje du har lyst til å gjette?

Med denne motorsykkelen har vi planer om en lengre tur i sommer på TET-veier (Trans Euro Trail) i Norge og Sverige, men kanskje også i Finland. Undertegnede har også tilgode å kjøre hele postruta fra Alta til Kautokeino. Sist jeg prøvde måtte jeg gjøre vendereis på grunn av for mye snø. Usikker på om jeg rekker sistnevnte strekning denne sesongen, men hvem vet.

Mer video

MC24-7 så dagens lys første august 2021. Siden den tid har det skjedd veldig mye og vi har hele tiden planer om å bli bedre. Blant mange ting vi ønsker å bli bedre på er video. Vi har som ambisjon å fortsette som tidligere med å lage video til alle testene, men vi ønsker også å lage video i andre sammenheng. Vi skal blant annet lage en film om Desiree Sterner som kjører roadracing, og som er en av Norges beste. Vi skal følge henne med kameraer gjennom sesongen og resultat vi være ferdig til høsten en gang. Når vi skal modifisere prosjektsykkelen vil vi lage video på oppgraderingene, men også lage filmer fra turene vi er med på med denne og andre motorsykler.

Dårlig samvittighet

Vi hadde store planer om å lage podcast gjennom vinteren, men det har vært mer hektisk enn vi trodde. Covid har gjort dette langt mer krevende, og vi har rett og slett ikke hatt tid til å prioritere podcast på nåværende tidspunkt. Ambisjonene er her fremdeles, men foreløpig blir det en stund til vi kan lage podcast.

Hva skjer a?

Det neste som står på programmet nå er er Motorsykkelens uke som gjennomføres i uke 7 (14.-20. februar). Den uken går MC-medier, bloggere og mange andre viktige MC-aktører sammen og lager innhold i sine respektive kanaler. MC24-7 vil selvsagt bidra med spennende saker denne uken. Formålet med motorsykkelens uke er å gi inspirasjon og få en kickstart på sesongen før den egentlig er i gang.

Rolf W. Marthinsen (red.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *