Livet langs veien smiler

Etter fire dager på veien begynner jeg å få en viss rutine. Zero-en har oppført seg pent og jeg har begynt å senke skuldrene.

dag3-4-5
dag3-4-4
dag3-4-2
dag3-4-3
dag3-4
previous arrow
next arrow
Shadow

I går fikk jeg ikke mulighet til å oppdatere bloggen, men jeg skal forsøke å oppsummere også gårsdagen. Dagen startet fra Stord med kurs mot Bergen. På grunn av min usikkerhet om hvor langt jeg kan kjøre mellom hver lading har jeg kjørt mye langs E 39. Her er det ikke så langt mellom hver ladestasjon og jeg kan derfor føle meg trygg på at jeg finner en ladestasjon før jeg går tom. Normalt sett hadde jeg foretrukket litt mer spennende veier, men jeg er positivt overrasket over hvor mange fine plasser man passerer på denne veien også. I Bergen var jeg innom to forhandlere med litt informasjon om MC24-7.no. Begge plasser ble det en hyggelig prat og tilbud om kaffe. Fra Bergen fortsatte jeg nordover mot Førde. Gårsdagens etappe ble på 26 mil og jeg greide meg med en lading i løpet av dagen. De to første dagene kjørte jeg over 37 mil, og det blir i lengste laget med tanke på ladestoppene. Å begynne å slå leir klokken ni om kvelden er heftig når man har kjørt hele dagen.

Les flere blogginnlegg her

helspot Ringstind
Teltet jeg har gått til anskaffelse av.

I forrige innlegg nevnte jeg at jeg hentet et nytt telt i Sandnes. Et Helsport Ringstind en-mannstelt som er litet og superlett. Dette fikk jeg prøve i Førde. Kvaliteten på teltet var som forventet og det var veldig enkelt og sette opp. Jeg foretrekker å ligge i hengekøye hvis jeg har mulighet, men det er langt fra alle campingplasser som har trær jeg kan henge køya i, og jeg er avhengig av lading om kvelden. Derfor er det utelukket å henge opp køya et tilfeldig sted langs veien. Som sagt teltet var bra og det er mulig jeg sender hengekøye og tarp hjem i posten når jeg kommer til Trondheim.

I skrivende stund befinner jeg meg i Tennfjord utenfor Ålesund. Her har jeg fått hyggelig innlosjering av Svenn-Robert Vadseth. I våres postet jeg et innlegg på Facebook-siden Bunk a Biker Norway og Svenn-Robert var raskt ute med å gi meg tilbud om overnatting hvis jeg skulle passere Ålesund. Han er dessverre ute på jobb, men jeg sitter likevel i hagestue hans nå og skriver dette innlegget. Snakk og gjestfrihet!

Zero-en
I dag er det blitt mange stopp for å ta bilder og filme.

Strekningen Førde – Ålesund var bare helt magisk. Naturen i dette området er fantastisk og det ble mange stopp i løpet av dagen for å fotografere. Jeg la ruta innom Hellesylt og Stranda fordi jeg synes dette området er noe av det vakreste Norge har å by på.

Livet langs veien begynner å blir en rutine og de to siste dagene har jeg greid å nyte og ta inn over meg inntrykkene. Jeg har fått filmet mer og jeg har fått fotografert mer. Det er lett å komme i prat med mennesker når man kommer kjørende på en elektrisk motorsykkel. På ladestasjonene er EL-bilfolket nysgjerrige. De fleste har aldri sett en elektrisk motorsykkel og er nysgjerrige på rekkevidde og ladetid. Dette er jo temaer de allerede er kjent med. Motorsyklister jeg møter synes stuntet mitt høres spennende ut og på campingplasser kommer det stadig noen innom for å slå av en prat, hvilket jeg setter stor pris på.

Jeg har aldri vært i Ålesund før og jeg synes nesten jeg må ta en tur nedom byen før jeg setter kursen mot Trondheim i morgen. Hvis du som leser denne bloggen tilfeldigvis skulle møte meg langs veien er det veldig hyggelig om du tar kontakt og slår av en prat.

One thought on “Livet langs veien smiler

  1. Må jo kommentere litt. Teltet ditt så greit ut, men jeg kjøpte Telemark ultra light på Bikeshop (Skoppum) 830 gram ekte en manns telt og ikke stort større enn en halv liters brus flaske. Jeg hadde også med hengekøye men fikk ikke brukt den. (Amok draumr) Er også helt enig med deg om Hellesylt og Stranda. Trollstigen og Atlanterhavsveien ble også inkludert på min tur. Fra Kristiandsund og nordover regnet det kraftig……

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *