Filmen fra Norge på langs-turen er ferdig

Det er gått over to måneder side jeg nådde Nordkapp-platået med en elektrisk motorsykkel. Nå er filmen endelig ferdig.

Framme ved Nordkapp etter ti dager på veien.

Å kjøre en motorsykkel fra syd til nord er noe jeg definitivt vil anbefale alle som ikke har gjort det. Jeg valgte å gjøre det med en elektrisk motorsykkel, en erfaring jeg aldri ville vært foruten. Ja, det er noen ulemper med å kjøre elektrisk, men det er også veldig spennende og morsomt.

Les flere blogginnlegg her

Jeg begynte planleggingen av denne reisen allerede i januar. Jeg ble inspirert av Charley Boorman og Ewan McGregor da de kjørte fra Ushuaia til Los Angeles på to elektriske motorsykler. De hadde med seg et film-crew og support trucks. Jeg valgte å gjøre dette helt på egenhånd. Riktignok er det flere ladestasjoner i Norge enn det finnes i Sør-Amerika, men likevel en utfordring jeg syntes var spennende.

Da ideen kom tok jeg kontakt med Morten Gjestad hos Erling Sande og spurte om jeg kunne låne en Zero motorsykkel å kjøre fra Lindesnes til Nordkapp. Jeg hadde kanskje ventet litt motstand og noen flere telefoner, men Morten svarte ja nærmest uten betenkningstid. Morten mente dette kunne være en unik mulighet til å få stresstest denne motorsykkelen, og jeg er glad for at det ble nettopp meg som fikk muligheten til å gjøre det. Jeg kan ikke få vist nok takknemlighet for at jeg fikk låne denne motorsykkelen.

Prosjektet ble nedskalert litt underveis. Jeg hadde planer om å betale hjelp til filming, og planen var at jeg skulle filme mye mer enn det som ble gjort. Budsjettet strakk ikke til og prosjektet ble langt mer krevende enn jeg hadde sett for meg. Likevel har jeg greid å lage en film fra turen som du nå kan se her:

Når jeg ser filmen får jeg bare gode assosiasjoner. Dette ble en uforglemmelig tur med mange spennende inntrykk langs veien. Zero-en var god og kjøre og jeg ble på ingen måte sliten av selve kjøringen. Det mest slitsomme var ladingen, eller rettere sagt venting på at motorsykkelen skulle bli ferdig ladet.

Det er helt spesielt å kjøre elektrisk motorsykkel og jeg vil absolutt å anbefale deg å prøve dersom du ennå ikke har prøvd. Det jevne draget helt fra bunn, og nesten ikke lyd, er helt unikt. Jeg vil etter denne turen kanskje ikke anbefale å kjøpe en elektrisk motorsykkel om du liker ekspedisjoner som denne, men til kortere turer er det definitivt en opplevelse å kjøre elektrisk motorsykkel. Fjæring, bremser og ellers tekniske spesifikasjoner er absolutt på høyde med mer ordinære motorsykler. Sittestillingen er upåklagelig og jeg var på ingen måte fysisk sliten av å kjøre Norge på langs.

Igjen sitter jeg med mange positive erfaringer og jeg tar meg aldri slutte å imponere over landet jeg er så heldig som får lov til å bo i. De svingete veiene og naturen er magisk, spesielt når en er heldig med være slik jeg var. På hele den ti-dagers turen møtte jeg en liten regnbyge den første dagen. Hva er oddsen for det? Nå er det bare å klekke ut en ide om neste ekspedisjon. Hvor og hvordan blir den?

Rein langs veien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *