Lindesnes – Nordkapp på elektrisk motorsykkel – bærekraftig Norges-ferie

 

Langs norskekysten med Zero SR/S

Dette er sykkelen jeg skal kjøre. Den vil bli utstyrt med en 12 KiloWatts lader og vesker.
Nordkapp 28. juni 2020

I disse dager jobber jeg med å planlegge en motorsykkeltur fra Lindesnes til Nordkapp på en elektrisk motorsykkel. Jeg kjørte fra Horten til Nordkapp sist sommer og hadde en kjempetur med mange opplevelser. Siden Covid-19 fremdeles preger livene våre er det vel kanskje ikke realistisk å planlegge motorsykkeltur til utlandet neste sommer heller. Så hvorfor ikke utfordre seg selv og elementene, og gjennomføre en bærekraftig motorsykkeltur i vårt eget vakre land?

Se filmen om turen jeg hadde til Nordkapp i 2020 her.

Hvorfor elektrisk?

Jeg er ikke akkurat medlem i Natur og Ungdom, men jeg tenker likevel på miljøet og klimaendringer, og verden går framover. Ser vi på bilparken vår blir andelen biler med fossilt drivstoff stadig lavere og det er bare fire år til at vi ikke lenger får kjøpe diesel eller bensin-biler. Jeg har ingen erfaring med elektriske motorsykler, men tenker at dette blir en glimrende anledning til å teste ut hvordan livet på en elektrisk motorsykkel utarter seg.

Denne turen skal selvsagt dokumenteres med tekst bilder og film. Det vil bli lagt enda mer trøkk på selve filmingen. Tanken er å få inn en ekstern fotograf som kan produsere kjørebilder på deler av veien. I tillegg vil jeg forberede meg godt og snakke med mennesker underveis. Jeg vil ha med meg drone og filme mange av de vakre stedene jeg besøker fra et fugleperspektiv.

Planen er å lage en serie som legges på YouTube, eller i beste fall en serie som sendes på TV. På forhånd vil jeg gjøre reasers om mennesker jeg tenker å intervjue langs veien. Jeg vil også fotografere vedkommende med et stillbilde (portrett) som skal legge til mot slutten av hver episode.

Rutevalg

Motorsykkeltur Andøya
På vestkysten av Andøya sommeren 2020

Jeg vil prøve å unngå de mest trafikkerte veiene og finne små alternative ruter. Allerede fra start vil jeg brekke av vestover og fortsette turen langs kysten oppover. Jeg vil vise fram kjente og mer skjulte perler, og snakke med spennende mennesker ute i distriktene.

Jeg har ingen elektrisk motorsykkel selv, men jeg har fått låne en Zero SR/S av importøren Erling Sande AS. Det er kostbart å være på veien i tre uker og jeg håper jeg kan få flere sponsorer. Jeg jobber i skrivende stund med å kontakte strømleverandører og hotellkjeder i et håp om å få noen av utgiftene mine dekket. Så, hvis du kjenner noen med stor lommebok eller et firma som vil promotere sin merkevare så ta kontakt.

Jeg kommer til å oppdatere planleggingen av denne turen her på denne bloggen så snart det skjer noe spennende. Når snøen går vil jeg blant annet lage en liten video om motorsykkelen.

Over Saltfjellet med min KTM 790 Adventure R
Over Saltfjellet på vei hjem etter tre uker på veien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *