Krevende andre etappe

Jeg har akkurat spist frokost og skal etter jeg har skrevet dette innlegget forsette ferden på Trans Euro Trail (TET) nordover mot Sundsvall. Dagen i går ble lang og krevende. Jeg klokket inn 43 mil hvorav mesteparten gikk på grus. Været var litt av og på. Lette regnbyger gjennom hele dagen. At det er vått gjør kjøringen naturlig nok mer krevende. Siden jeg kjører alene kjører jeg litt roligere enn jeg ellers ville ha gjort, men det ble absolutt krevende likevel. På ettermiddagen kom jeg til en elv hvor broen ikke lenger var inntakt. Her måtte jeg krysse elven –nedenfor broen– og det ble litt hektisk. Dette fikk jeg dessverre ikke tatt bilder av, men har sikret noe materiale på film som du kan se på YouTube senere.

Vannføringen i elven var mildt sagt bra, og midt ute i elven traff jeg en stor stein og be sittende fast. Jeg måtte til slutt gå av sykkelen for å komme over. Vel framme på den andre siden var det veldig gjørmete og jeg brukte også her både tid og krefter for å komme opp på veien igjen. For å si det sånn; støvlene mine er våte ennå.

En slik hendelse minner en raskt på at en er alene og langt fra hjelp dersom noe skulle skje. En times tid senere kom nok en utfordring. Et parti med sand som underlag er krevende i seg selv, men i en bratt oppoverbakke ble sporet for vanskelig og jeg måtte legge sykkelen ned. Jeg har montert en ekstra tank under setet, og fra denne begynte det å lekke bensin fra overløpslangen. Med fullpakket sykkel i dyp sand måtte jeg igjen bruke mye krefter for å få sykkelen på hjula igjen.

Siden ladeuttaket på sykkelen har sluttet å virke, og at det var meldt regn til natten, valgte jeg å prøve å finne overnatting under tak. Jeg kom fram til Sveg klokken 21.30 og alt av hytter var booket. Jeg fikk imidlertid leie ei gammel tømmerkoie som jeg har sovet i i natt. Telefoner og kameraer har fått strøm og nå er jeg snark klar til å ta fatt på en ny etappe.

Rolf

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *