Ikke mer enn tiden og veien til oppkjøring

Kjørelærer Petter Asheim og Isak i samtale før kjøretimen.

Isak har fått oppkjøring i begynnelsen av mai, og i går hadde han sin første kjøretime i 2022. Han er ferdig med trinnvurdering 1 og 2, og nå gjenstår kjøretimer og obligatoriske sikkerhetspakker før han kan kjøre opp. Siden det er måneder siden sist Isak hadde kjøretime ble gårsdagen brukt i kjøregården på Ås trafikkstasjon for å terpe på grunnleggende ferdigheter.

– Det var litt kaldt, men siden vi bare var i kjøregården gikk det greit. Jeg fikk til alle øvelsene og gleder meg til å ha kjøretimer på veien igjen, forteller Isak. At det var kaldt har han helt rett i. Da vi kjørte mot Ås utenfor Tønsberg viste ikke gradestokken i bilen mer en to varmegrader. Isak har heldigvis godt kjøreutstyr og fikk dessuten låne noen ekstra gode hansker av undertegnede.

– Jeg er veldig glad for å være i gang igjen og jeg gleder meg virkelig til å å få lappen. Alt blir lettere. Jeg trenger ikke å få foreldrene mine til å kjøre meg og jeg slipper å ta buss.

Siden det ikke er mange ukene igjen er Isak nå satt opp på fem doble kjøretimer i tillegg til sikkerhetskurs i trafikk, og sikkerhetskurs på vei. Alt dette skal han gjennom i løpet av en periode på ca. fire uker. I tillegg blir det mer øvekjøring. Det vil si at alle forhold ligger nå til rette for at Isak skal greie oppkjøringen.

– Jeg gruet meg veldig til teoriprøven, men den greide jeg heldigvis på første forsøk. Jeg håper jeg ikke stryker på oppkjøringen for da kan det bli lenge til neste oppkjøring, sier 16-åringen.

Isak tok teoriprøven 12. januar og søkte umiddelbart om oppkjøring. Jeg har fått høre fra andre steder i landet at det er stor pågang og lang ventetid på oppkjøring. Derfor får vi håpe at Isak greier oppkjøringen på første forsøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *