Ikke langt unna målet

Siden værutsiktene på Nordkapp ikke er spesielt bra de nærmeste dagene la jeg inn litt ekstra innsats i dag.

troms-finnmark-4
troms-finnmark
troms-finnmark-8
troms-finnmark-7
troms-finnmark-6
troms-finnmark-3
troms-2
troms-finnmark-2
previous arrow
next arrow
Shadow

Planen var å nå Alta, men siden det er meldt dårligere vær fra fredag kveld kjørte jeg litt lenger i dag, og velger derfor å prøve og nå Nordkapp i morgen.

Les flere blogginnlegg her

Lyngen i bakgrunn
Bak Zero-en kan vi skimte Lyngen i all sin prakt.

Etter en god natt søvn innendørs var jeg på sykkelen før klokken 10.00. Temperaturen her nordpå nå er ikke mye å skryte av akkurat nå. Jeg startet fra Olderdalen i 13 grader, men termometeret viste ned i 9 grader på det laveste i dag. Jeg var godt forberedt med flere lag med klær og det har gått forbausende bra. Var selvsagt litt kald da jeg ankom Olderfjord, men ikke verre enn at jeg allerede har fått tilbake varmen. Du tenker kanskje at Olderdalen og Olderfjorden ikke sikker så langt fra hverandre, men her oppe er avstandene lange. Det er 31 mil mellom Olderdalen og Olderfjord. Selv om det er kaldt ble jeg skånet for nedbør også i dag. Sikten var også litt bedre. Olderdalen ligger på andre siden av Lyngen, og jeg fikk se de vakre fjellene innimellom et ellers ganske lavt skydekke. Det er utrolig vakkert i Lyngen og jeg måtte stoppe flere ganger for å fotografere. Første ladestopp var Burfjord. Her møtte jeg en trivelig kar med en Goldwing som skulle til Lakselv. Når man reiser alene slik som dette er det lettere å komme i kontakt med folk. Alle jeg har møtt hittil synes prosjektet mitt høres spennende ut, og jeg blir alltid ønsket god tur videre.

Nordlyskatedralen i Alta.

Fra Burfjord i Kvænangen bar det videre til Alta for en ny lading og litt lunsj. På vei til lunsjstedet fikk jeg en FaceTime fra kona, barna mine og barnebarnet på halvannet år. Slik varmer i en ellers litt kald kropp.

Fra Alta til Olderfjor er det snaue 11 mil, men det ble noen svært spennende kilometer mot slutten. Stigningen fra Alta -opp til vidda, i tillegg til den lave temperaturen, førte til et høyt strømforbruk. Men, også denne gangen gikk det bra. Med seks prosent strøm gikk det bra også denne gangen.

Jeg må si det er fascinerende å se hvordan landskapet forandrer seg jo lenger nord man kommer. Finnmarksviddas trær bærer preg av mye snø og at den ligger lenge. Fjellene endrer karakter og det er mer dyr langs veien. I dag så jeg en elg, ikke lenge etter Olderdalen, og jeg har sett mye rein lang veiene i dag.

Jeg så akkurat et reportasje på Dagsrevyen om at mye av kulturlandskapet langs veiene gror igjen, og det har jeg tenkt en del på de siste dagene. Det er mye trær og busker langs veiene som hindrer utsikt, og som kan gi farlige situasjoner med ville dyr som ønsker å krysse veibanen.

Siden det er såpass kaldt velger jeg å overnatte innendørs også i natt. Etter jeg er ferdig med dette innlegget skal jeg legge en slagplan for i morgen. Så hvis alt går etter planen legger jeg ut et nytt innlegg i morgen også. – Så følg med!

Liker du innholdet i disse blogginnleggene er det morsomt hvis du legger igjen en hyggelig kommentar i kommentarfeltet nedenfor. For å unge spam må dessverre kommentaren din godkjennes av meg før den blir publisert.

Fra Kvænangfjellet
Utsikt fra Kvænsngsfjellet.

4 thoughts on “Ikke langt unna målet

  1. Så gøy lese på Fb om turen. Du skriver så utrolig bra. Gleder meg til hver ny blogg😊

  2. Veldig interessant og gøy å følge med på prosjektet. Det ser jo lovende ut med mc på strømdrift. Lindesnes – Nordkapp, på strøm, i tillegg mc, intet mimdre enn imponerende.

    Lykke til videre. Vi følger deg på veien. T&B.

  3. Gøy å følge turen din, inspirerende for en fersk motorsyklist 😊 god tur videre!

  4. Hei Rolf 😊
    Artig å lese om turen og alle de flotte bildene fra turen. Vi hadde også en 3 dager stopp i Burfjord for noen år siden på veien fra Nordkapp til Lofoten. Veldig fin natur. Ønsker deg en god tur videre 👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *