Halvannen måned til oppkjøring

Du lurer kanskje på hvordan det går med Isak som er på vei inn i MC-livet? Han er i rute og veldig motivert til å få førerkortet i kortholderen før sesongen er ordentlig i gang. Isak begynte førerkortopplæringen forrige sesong, og ble ferdig med første trinnvurdering på kjøreskolen før vinteren tok over. I tillegg rakk vi å øvekjøre 89 mil på egen sykkel, og i går kunne vi endelig rulle syklene ut fra garasjen å begynne der vi slapp i fjor.

– Det er veldig deilig å endelig være i gang igjen. Litt kaldt, men ikke så kaldt at jeg fryser, sier Isak som har rukket å fylle 16 år i løpet av våren. Teoriprøven greide han på første forsøk i januar, og derfor kunne kjøreskolen kunne bestille time for oppkjøring tidlig på sesongen.

– Jeg måtte jobbe en del med teorien og brukte bestått.no-appen for å øve før jeg tok selve prøven, men jeg greide det heldigvis på første forsøk, forklarer en svært fornøyd 16-åring. Nå er det å jobbe videre med kjøringen og Isak nøler ikke på spørsmål om han vi øvekjøre. Den sorte Yamaha-en har stått trygt lagret i oppvarmet garasje i vinter og den ivrige 16-åringen har jevnlig vært innom for å sjekke batteriets tilstand, og satt på vedlikeholdslading med jevne mellomrom gjennom vinteren. Motorsykkelen kjøpte han ny på Speed Motorsenter i Sandefjord og nå er det på tide å bestille førstegangsservice.

Årets første tur sammen ble på rundt fire mil, hvilket var passe siden gradestokken ikke viste to-sifret. Vi jobber mye med plassering i sving og med å avpasse fart før rundkjøringer og kryss. Det tekniske med giring igangsetting osv. sitter fra forrige sesong og her trenger vi ikke mer terping. Neste gang skal vi opp i kjøregården på Sem for å trene litt på bremsing i sving, og de øvelsene han har hatt der oppe i regi av kjøreskolen.

Isak håper han kan få kjøretime neste uke, siden det kanskje ikke er mer enn tiden og veien mot oppkjøring i begynnelsen av mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *