Fra NAF til Nordkapp – dag 4

Over 500 kilometer etter vi startet fra Fauske i morges har vi nå parkert rett over Finskegrensen. Når jeg skriver dette, sitter jeg ute på en vidde rett før Kilpis. Og for å krydre det hele har jeg midtnattsolen hengende lavt i horisonten.

Av alle dagene så langt har denne nok være den aller beste. Både værmessig, kjøremessig og opplevelsesmessig. Den ene opplevelsen har overgått den andre der vi i hele dag har kjørt rundt i et levende postkort. 

Jeg har sagt det før; Norge er vakkert. Men fra Fauske og nordover er spesielt vakkert og det blir bare villere og vakrere for hver kilometer som de små hjulene til den lille Monkeyen legger bak seg. Man kan se i en retning for å bli blendet av hvor vakkert det er, før man får en ny opplevelse bak neste sving eller bare ved å vri hodet. 

Og på motorsykkel er opplevelsene så sterke og så direkte. Man sitter midt i dem der man farer gjennom landskapet. 

Men dagen har også være andre typer av opplevelser. Som da NAF MC avdeling Harstad møtte oss mannsterke rett etter fergeleiet ved Skarberget. Med banner, sjokoladekake og kaffe møtte de opp – og fulgte oss helt til forbi Bardufoss der vi stoppet på et lokalt MC-treff. Derfra fulgte NAF MC avdeling Tromsø oss gjennom bakveiene forbi Øverbygd.

Her, ved et aldeles idyllisk lite vann, ligger også Kongens hytte der Kong Haakon og Kronprins Olav holdt seg i skjul for tyskerne i krigens tidlige fase. I hytten ble det også holdt statsråd den 8. og 18. Mai 1940.

Det var også her, eller rettere sagt noen kilometer herfra at vi fikk turens første tekniske problem. Veiens beskaffenhet var så dårlig at skiltplaten på den lille Hondaen måtte gi tapt. Både skilt å skiltplate fløy opp i luften bak den spretne Monkeyen i en av veien utallige dumper. To skruer senere var motorsykkelen igjen registrert.

I morgen er vi i Alta. Vi ser Nordkapp i det fjerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *