Fra NAF til Nordkapp – dag 3

Nordlandsporten: Et obligatorisk bilde når man krysser inn i Nordland. 

Vi er på tredje dagen av NAF til Nordkapp. En dag preget av mange bekymringer rundt en stengt bro som deler Norge. Men også en dag som har vist oss gleden av omveier.

Regn igjen. Men også i dag, på denne tredje dagen av NAF til Nordkapp, kom solen etter hvert. Men først ble det noen mil på en drivende våt E6 forbi Majavatn og i retning nordover.

Men også i dag fant vi de gode veiene. De som leverer naturopplevelser og kjøreglede. De som får motorsyklister til å smile bredt. Fylkesvei 274 forbi Øvre og Nedre Fiplingvatnet er en slik vei – og når den etter hvert leder frem til Villmarksveien er naturopplevelsene sterke. Og de møter du ufiltrert rundt hver en sving, enten det er en tiur i veikanten, en hare, en rein eller en fjelltopp badet i magisk sollys som trenger seg gjennom skylaget. 

E6 møter man igjen noen mil før Mo i Rana. Derfra er veien strak i stigningene som leder opp til Polarsirkelen. Ett kort stopp for et obligatorisk blide ble det tid til mellom regnbygene i kulden her oppe. 

Desto større var kontrasten da vi kom ned i Saltdal. Der var snøen borte og irrgrønne enger geleidet oss de siste milene inn mot Fauske – som er dagens endestasjon etter snaut 400 kilometer på den lille Hondaen. 

Men hvordan går det egentlig med den lille Hondaen etter tre dager på landeveien, over karge fjellmassiv og langs veier der alle dens ressurser må tømmes for å holde følge? Helt ærlig går det imponerende bra. Monkeyen tar det hele på strak arm – og den protesterer aldri. Selv ikke etter mil med full gass. Det står det respekt av. 

Heller ikke føreren lider noen overlast. Vondtene kommer ikke, fjæringen er komfortabel og setet godt å sitte på. Samtidig syntes føreren at den lille japaneren er overraskende underholdende. Også når svingene kommer tett. 

Om tre dager er vi fremme på Nordkapp. Jeg er ikke i tvil om at vi kommer dit og at vi når frem. Men ruten er endret. I morgen kjører vi til Skibotn før vi snur sørover og inn i Finland. En bro som har kollapset på E6 tvinger oss til å kjøre rundt. Men vi er på tur – og da må man kunne improvisere. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *