Fra det primitive til det ekslusive

Jeg liker å ha et eller flere mål som jeg skal nå på mine turer, og det første målet for denne turen var å kjøre mye grus på Trans Euro Trail veier i Sverige og Finland. Det andre målet var å møte Markus Heiskanen som jeg ble kjent med da jeg var på tur i Portugal i fjor høst.

Frokost på Turku
Frokosten er servert og kan nytes i spektakulære omgivelser.

Turen fra Vasa til Rantasalmi ble variert både med tanke på vær og underlag. De 15 første milene fra Vasa ble en transportetappe på asfalt. Deretter ble det grus på TET et stykke sydover, men Rantasalmi ligger langt øst og det ble igjen en lang etappe på asfaltveier for å nå det andre målet. I tillegg til mye asfalt var været også temmelig grisete. Etter å ha kjørt i regnvær hele dagen var det veldíg godt og møte Markus. Heldigvis er det enkelt å få tilbake varmen på Järvisydän Hotel og & Spa Resort. Finner er glade i badstu og vi var innom tre ulike badstuer før middag, hvilket er ny rekord for min del.

Skikkelig luksus

Markus eier et fabelaktig hotell og resort-senter med Spa og en rekke utendørsaktiviteter. Han holder på å bygge ut stedet med flere frittstående leiligheter med svært høy standard, og siden hotellet var fullbooket denne helgen var jeg så heldig til å være den aller første som fikk bo på en av de nybygde leilighetene som har panoramautsikt uansett hvor du befinener deg i rommene. Frokosten ble servert på døra, og smakte helt fortreffelig.

Seks timers vannskutertur

Jeg og Markus etter dagen vanncotertur.
To slitne, men svært fornøyde karer med en ankerdram etter en seks-timers vannscootertur.

Dagen etter jeg ankom ville verten ha meg med på en tur med vannscooter. Jeg kan ikke akkurat skryte på meg at jeg har mye erfaring med slike doninger, men jeg har kjørt litt. Været var imidlertid ikke til å skryte av denne dagen heller, men når en kjører vannscooter blir en jo gjerne våt likevel. Så hvorfor ikke. Innsjøen Järvishydän Hotel og Spa Resort ligger ved er stor, og midt utpå fikk vi ganske store bølger. Siden teknikken min ikke er av den aller beste ble jeg fryktelig sliten av å hoppe på bølgene, men øvelse gjør mester. Jeg tok med meg grusteknikken og lærte etter hvert å ikke holde så hardt i styret, og etter en stund ble det langt lettere å håndtere bølgene. I skrivende stund sitter jeg på båten mellom Helsinki og Stocholm og jeg kan forsikre deg at jeg kjenner vanncooter-turen i både ben og armer. Å kjøre motorsykkel på grusveier er bare barnematen i forhold til å hoppe på bølgene i timesvis. Når det er sagt skal jeg ikke nekte for at det var utrolig morsomt.

Må tenke på hjemveien

Markus ville gjerne at jeg skulle bli lenger hvilket også var planen, men siden det forventes at jeg bør være i en begravelse på onsdag måtte jeg kjøre til Helsinki i ett strekk. Planen var å kjøre sydover og finne det sydlige TET-sporet og følge dette inn mot Helsinki. I morgen tidlig kommer jeg i land i Stocholm og jeg sitter nå og ser litt på hvilken rute jeg skal velge hjem. Hadde vært veldig fint med en grusøkt også.

Dessverre har nødpeilesenderen min gått tom for strøm i løpet av natten og derfor vil du dessverre ikke finne sporet etter dagens økt her denne gang.

Rolf

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *